Competitie‎ > ‎

Competitie 2015-2016


24-01-2016
Uitslagen Bergse Badminton Vereniging

BBV 3 van de Bergse Badminton Vereniging speelde haar laatste thuiswedstrijd tegen BC de Drieschaar 3. Lijbert van Driel en Jack Hoppenbrouwers moesten er even in komen, maar wonnen daarna hun herendubbel in drie sets. Adrian Verdult en Rianne de Looij begonnen voortvarend aan hun damesdubbel, maar verloren deze helaas in drie sets. Jack was goed gewaagd aan zijn tegenstander, maar deze was net even wat sterker. Ook was er een spannende strijd tussen Theo en zijn opponent, die in het voordeel van de tegenstander beslist werd. Rianne bracht nog een winstpunt binnen met haar enkelpartij en ook het gemengddubbel van Theo en Rianne leverde nog een punt op. Uitslag: 3-5 verloren. BBV 3 staat op de zevende plek in de poule.

In Dongen was de laatste uitwedstrijd van BBV 4 tegen BC Shot 6. Zowel het herendubbel van Roland Albertema en Iain Hall als het damesdubbel van Danique Pijnen en Christa Johannes werden gewonnen. Iain en Roland wonnen vervolgens vrij overtuigend hun enkelpartij. Danique verloor haar enkelpartij helaas met 22-24 in de tweede set. Christa daarentegen won de tweede set van haar enkelpartij met 19-21. De gemengddubbels werden beiden gewonnen. Uitslag: 1-7 gewonnen. Het team neemt daardoor de derde plaats in de poule in.17-01-2016

Uitslagen Bergse Badminton Vereniging

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen BC Gilze 3. Hilde Homans en Marleen Janssen trokken in het damesdubbel in twee sets aan het kortste eind en ook de heren Danny Siemerink en Jos-Pieter de Lange wisten er geen derde set uit te halen. De enkelspellen leverden vervolgens een aantal spannende partijen op. Sven van den Beemt wist in de derde set met 21-18 het eerste punt te pakken. Ook Hilde speelde een derde set maar redde het niet tegen haar tegenstandster. Vanessa Schoumacher en Jos-Pieter verloren beide in twee sets, waarbij Jos-Pieter moest opgeven vanwege een blessure. Tot slot werd in het gemengddubbel door Sven en Vanessa nog een puntje binnengehaald. Uitslag: 2-6 verloren.

BBV2 had dit weekend een dubbel programma. Zaterdag was er een uitwedstrijd tegen Blauw-Wit 5. De wedstrijd begon slecht. Al in de eerste set van het damesdubbel kreeg Carin Snepvangers een forse voetblessure. Ze moest de wedstrijd, en ook haar enkel en gemengddubbel opgeven. Drie punten achterstand, maar belangrijker is dat ze snel herstelt. De rest van het team, Sanne Rockx, Robert Nitert en René Reusen weerden zich kranig, waardoor uiteindelijk toch nog een gelijkspel werd bereikt. Alleen René verloor zijn enkelpartij tegen een 13-jarige opponent. Zondag werd thuis de inhaalwedstrijd tegen BCBH 2 uit Bladel gespeeld met invalster Shirley Vromans. Met deze laatste wedstrijd werd het seizoen goed afgesloten. Slechts de beide damesenkels gingen verloren. Uitblinker dit weekend was Robert die alle zes zijn wedstrijden wist te winnen. Uitslagen: Blauw Wit 5 – BBV 2: 4-4. BBV2 – BCBH 2: 6-2 gewonnen.

In Halsteren vond de strijd van BBV 3 tegen SV Olympus ’69 1 plaats. Lijbert van Driel en Jack Hoppenbrouwers zorgden meteen voor een punt met hun herendubbel. De dames van Halsteren waren duidelijk sterker, zodat Rianne de Looij en Adrian Verdult zowel in het damesdubbel als in hun enkelpartij geen punt haalden. Jack speelde een driesetter in zijn enkelparij, waarbij de tegenstander er met de winst van doorging. Na drie spannende sets met steeds twee punten verschil zorgden Lijbert en Adrian nog voor een puntje met hun gemengddubbel. Theo Zuidema en Rianne waren kansloos in deze partij. Uitslag: 6-2 verloren.

BBV 4 speelde haar één na laatste wedstrijd tegen BCH 6. Het team hoopte veel punten te kunnen pakken, omdat het erg spannend is in de poule. Zowel het herendubbel van Patrick van de Kasteele en Roland Albertema als het damesdubbel van Danique Pijnen en Christa Johannes werden verloren. Maartje Frijters bracht met haar enkelpartij in drie sets het eerste punt binnen. Danique verloor helaas deze partij in drie sets. De beide enkelpartijen bij de heren leverden geen punten op. En dit gold ook voor de beide gemengddubbels. Op naar de laatste wedstrijd. Uitslag: 1-7 verloren.


20-12-2015

Uitslagen BBV laatste speelweekend van 2015

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde thuis tegen BC Hoeven 1, waar de vorige keer nog met 7-1 van verloren werd. De start was opnieuw niet veelbelovend, want zowel het herendubbel van Sven van den Beemt en Jos-Pieter de Lange als het damesdubbel van Hilde Homans en Vanessa Schoumacher werd verloren. De enkelspellen verliepen vervolgens beter: drie partijen moesten in een derde set worden beslist, waarin Hilde en Sven beiden een punt binnenhaalden. Een gelijkspel was nog mogelijk, mits beide gemengddubbels gewonnen zouden gewonnen. Sven en Vanessa slaagden hierin, maar Hilde en Jos-Pieter konden in de derde set helaas niet de winst pakken. Uitslag: 3-5 verloren.

Team BBV 3 had haar uitwedstrijd in Rucphen tegen BC Blauw Wit 6. Lijbert van Driel en Theo Zuidema verloren in het herendubbel hun derde set met slechts twee punten verschil. Shrirley Vromans-Arts en Rianne de Looij brachten met hun damesdubbel het eerste punt binnen. Shirley was de enige die erin slaagde om het enkelspel te winnen. In de gemengddubbels werd er nog flink geknokt. Beide partijen eindigden in een driesetter, waarbij de tegenstander de punten pakten. Uitslag: 6-2 verloren.

Uitslag BBV 4 - BC Oirschot 2: 4 – 4


13-12-2015

Uitslagen Bergse Badminton Vereniging

BBV 1 van de Berge Badminton Vereniging speelde thuis tegen koploper BC Bavel 4. Zowel het herendubbel van Danny Siemerink en Jos-Pieter de Lange als het damesdubbel van Hilde Homans en Vanessa Schoumacher werden in twee sets verloren. De enkelspellen van Sven van den Beemt, Hilde en Vanessa leverden spannende partijen op maar de punten gingen telkens net naar de tegenstander. In de gemengddubbels kon alleen de eer nog worden gered. Beide partijen mondden uit in een beslissende derde set, waarin Sven en Vanessa de winst wisten te pakken. Uitslag: 1-7 verloren.

BBV 2 had op zondag een uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Carin Snepvangers en Sanne Rockx lieten hun vechtersmentaliteit zien. Het damesdubbel verloren zij kansloos met 21-11, 21-9, maar ze wonnen wel allebei hun enkelpartij na een zware strijd. De heren Robert Nitert en René Reusen hadden het gemakkelijker en wonnen zowel het dubbel als de enkels met overmacht. De gemengddubbels werden verdeeld. Uitslag: 2-6 gewonnen.

In Lage Zwaluwe speelde BBV 3 tegen SV Hirundo 1. De heren Lijbert van Driel en Theo Zuidema waren in het herendubbel niet opgewassen tegen de sterke heren van de tegenstander. Shirley Vromans en Rianne de Looij lieten het in de eerste set van het damesdubbel afweten, maar maakten dat in de twee sets daarna weer goed. Ook wonnen beiden daarna hun enkelspel. Gelijkspel of een overwinning zat er toen nog in. Helaas slaagden Shirley en Jack Hoppenbrouwers er niet in om hun derde set in het gemengddubbel in winst om te zetten. Uitslag: 5-3 verloren.


29-11-2015

Tweede helft competitie Bergse Badminton Vereniging gestart

De eerste helft van de competitie van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) zit erop en afgelopen weekend startte de tweede helft. Alle teams zijn nu bekend aan elkaar en kunnen daar al dan niet hun voordeel meedoen in deze tweede helft.

BBV 1 moest thuis aantreden tegen SCBC Reeshof 4 uit Tilburg. Zowel het herendubbel van Danny Siemerink en Jos-Pieter de Lange als het damesdubbel van Hilde Homans en Vanessa Schoumacher werden in twee sets verloren. Ook in de enkelspellen was het veelal eenrichtingsverkeer; alleen Vanessa wist haar partij te winnen. Samen met Sven van den Beemt wist ze ook de overwinning in het gemengddubbel te pakken. Danny en Hilde konden lang bijblijven in hun partij, maar konden er net geen derde set uithalen. Uitslag: 2-6 verloren.

In Hoeven ging BBV 3 de strijd aan met BC Hoeven 3. Theo Zuidema en Jack Hoppenbrouwers verloren hun herendubbel, maar Adrian Verdult en Rianne de Looij wisten na een spannende driesetter het eerste punt binnen te halen. Jack stond in zijn enkelspel met 20-19 voor, maar serveerde toen jammer genoeg in het net. Beide sets waren daarna voor de tegenstander. Lijbert won zijn enkelspel met groot gemak. De enkelspellen van Adrian en Rianne eindigden in driesettters, maar leverden geen punten op. Vervolgens verloren Adrian en Lijbert hun gemengddubbel in twee sets en Rianne en Theo in drie sets. Uitslag: 2-6 verloren

Uitslag BBV 4 – BC Oosterhout 5: 6-2 gewonnen15-11-2015

Eerste overwinning voor BBV 2

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde een uitwedstrijd tegen BC Gilze 3. Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt begonnen met het herendubbel. Dit pakte goed uit en het eerste punt was meteen binnen. De dames Hilde Homans en Marleen Janssen konden er net geen derde set uit slepen in hun dubbelspel. In de enkelspellen wist Sven na drie spannende sets de overwinning te pakken, waarna hij met Vanessa Schoumacher ook het gemengddubbel won. Marleen moest haar enkelspel opgeven, nadat zij een blessure had opgelopen. De overige enkelspellen en het tweede gemengddubbel werden helaas verloren. Uitslag: 5-3 verloren

BBV 2 haalde zondag haar eerste overwinning tegen het jeugdige team BV Blauw Wit 5. De start was nog niet goed, het damesdubbel van Sanne Rockx en Carin Snepvangers werd nipt verloren. Het herendubbel van Robert Nitert en René Reusen bracht de stand weer op gelijke hoogte. Robert en Carin wonnen vervolgens hun enkelspel, wat Sanne en René niet lukte. De gemengddubbels moesten de beslissing brengen. Deze werden beiden door BBV gewonnen, waarbij Carin en René met 24-22 wonnen in de derde set, na een achterstand van 18 – 20. Uitslag: 5-3 gewonnen

Thuis had BBV 3 het zwaar tegen SV Olympus’69 1 uit Halsteren. Het herendubbel van Theo Zuidema en Lijbert van Driel leverde drie spannende sets op, maar werd met een stand van 21-23 net verloren. Ook Jack Hoppenbrouwers leek met zijn enkelspel een punt binnen te kunnen halen, maar verloor in de derde set met 18-21. In het gemengddubbel slaagde hij er wel in om samen met Shirley Vromans een punt voor het team binnen te halen. Uitslag: 1-7 verloren

BBV 4 ging op bezoek bij de koploper van de competitie BCH6 in ’s Hertogenbosch. De wedstrijden begonnen goed. Christa Johannes en Maartje Frijters wonnen hun damesdubbel in twee sets en ook Roland Albertema en Patrick van de Kasteele wonnen hun herendubbel in drie sets. Maartje en Patrick wonnen hun enkelwedstrijd en Roland en Christa verloren helaas hun enkelwedstrijd. De gemengddubblels werden door beide koppels verloren. Dit is de eerste wedstrijd deze competitie die niet tot winst leidde voor BBV 4. Uitslag: 4-4


08-11-2015
Vijfde overwinning voor BBV 4

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde een thuiswedstrijd tegen BC Alouette 4 uit Best. Jos-Pieter de Lange en Danny Siemerink begonnen goed aan het herendubbel. Ondanks een blessure van de tegenstander kon de partij toch worden uitgespeeld en in drie sets pakte BBV 1 de overwinning. Ook de dames Marleen Janssen en Vanessa Schoumacher maakten er een driesetter van, maar zij verloren nipt. In de enkelspellen wist alleen Sven van den Beemt zijn partij te winnen. Een gelijkspel zat er nog in met de gemengddubbels voor de boeg. Alleen Sven en Vanessa slaagden erin om in drie sets de overwinning te pakken. Uitslag: 3-5 verloren. 

In Ossendrecht speelde BBV 2 tegen BC de Drieschaar 1. De dubbelpartijen eindigden in driesetters, maar helaas was de winst voor de tegenstander. In alle enkelpartijen pakte de tegenstander de punten. Carin Snepvangers en René Reusen speelden drie sets in hun gemengddubbel, maar ook dit punt was voor Ossendrecht. Robert Nitert en Sanne Rockx verloren hun gemengddubbel in twee sets. Uitslag: 8-0 verloren

Vrijdagavond speelde BBV 3 tegen BV Dinteloord 1. De avond begon met twee driesetters. Theo Zuidema en Jack Hoppenbrouwers haalden in hun herendubbel uiteindelijk geen punt, Adrian Verdult en Rianne de Looij zorgden met een stand van 23-25 voor het eerste punt. Jack speelde een spannend duel in het enkelspel. De eerste set verloor hij nipt met 26-24. In de derde set pakte uiteindelijk zijn tegenstander het punt. Rianne won haar enkelspel in twee sets. Ook in de gemengddubbels lagen de eindscores dicht bij elkaar. Jack en Adrian verloren dit spel met eindscores van 23-25 en 23-21. Theo en Rianne slaagden er niet in om hun derde set te winnen. Uitslag: 2-6 verloren

BBV 4 ging de strijd aan met BC Tilburg 2.  Het herendubbel werd gewonnen door Iain Hall en Patrick van de Kasteele. Het damesdubbel werd door Danique Pijnen en Christa Johannes verloren. Roland Albertema en Iain wonnen hun enkelspel, maar Danique en Christa verloren allebei het enkelspel. De gemengddubbels werden door Roland/Christa en Patrick/ Danique gewonnen. Hiermee bereikt BBV 4 de vijfde overwinning op een rij. Uitslag: 5-3 gewonnen


01-11-2015
Winst, verlies en gelijkspel voor BBV

Voor de Bergse Badminton Vereniging (BBV) waren er dit weekend drie thuiswedstrijden en één uitwedstrijd. BBV 1 speelde thuis tegen SV Kaatsheuvel 1 voor het eerst met een compleet team. Zowel het herendubbel van Danny Siemerink en Jos-Pieter de Lange als het damesdubbel van Hilde Homans en Marleen Janssen leverden meteen twee spannende wedstrijden op. Beide werden echter in de derde set verloren. Sven van den Beemt, Jos-Pieter en Marleen wisten vervolgens geen van allen hun enkelspel te winnen, maar Vanessa Schoumacher haalde overtuigend het eerste punt binnen. De gemengddubbels van Sven/Vanessa en Danny/Hilde werden beide gewonnen, waardoor de nederlaag een stuk minder groot werd. Uitslag: 5-3 verloren.

Vorige week speelde BBV 2 haar uitwedstrijd tegen BC Alouette, die in een 7-1 nederlaag eindigde. Deze week kon BBV 2 thuis revanche nemen tegen deze club en nu waren de resultaten een stuk beter.  René Reusen wist weer als enige het enkelspel te winnen en hij won met Robert  Nitert het herendubbel. Ook de gemengddubbels van Robert en Sanne Rockx  en die van René en Carin Snepvangers werden op de naam van BBV geschreven. Uitslag: 4-4

BBV 3 speelde in Ossendrecht tegen BC de Drieschaar 3. Vier van de acht partijen resulteerden in een driesetter. Shirley Vromans en Rianne de Looij wonnen de eerste set van het damesdubbel vrij gemakkelijk, maar hadden toch drie sets nodig om een punt binnen te halen. Lijbert van Driel speelde drie spannende sets in het enkelspel, maar liet de overwinning aan de tegenstander over. Shirley won in drie sets haar enkelspel en ook samen met Jack Hoppenbrouwers won ze in drie sets het gemengddubbel. Rianne bracht nog een punt binnen met het enkelspel. Uitslag: 4-4

Uitslag BBV 4 – BC Shot 6: 8-0 gewonnen


04-10-2015
Leerzame partijen voor BBV

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde uit tegen BC Bavel 4. Het herendubbel werd door Sven van den Beemt en Jos-Pieter de Lange in twee sets verloren, net als het damesdubbel van Marleen Janssen en Vanessa Schoumacher. Alle enkelpartijen werden vervolgens in twee sets verloren, hoewel er wel een aantal spannende sets bij zaten. Jos-Pieter en Marleen konden in het gemengd dubbel net geen set pakken, maar Sven en Vanessa wonnen wel in twee sets en pakten zo het enige puntje. Uitslag: 7-1 verloren

Deze week nam BBV 2 het op tegen BV Groene Ster 4. Gelukkig was Priscilla Pechler bereid voor een zieke teamgenoot in te vallen. Robert Nitert en René Reusen wisten het herendubbel te winnen maar helaas slaagden Carin Snepvangers en Priscilla hier niet in. Tijdens de enkelpartijen werden twee punten gepakt door Robert en René. Met een 3-3 stand startten beide teams de gemengd dubbels. Daarbij gingen de twee winstpunten naar de tegenpartij. Uitslag: 3-5  verloren

BBV 3 speelde een thuiswedstrijd tegen SV Hirundo 1. Theo Zuidema en Lijbert van Driel kregen veel tegenstand in hun herendubbel, zodat de tegenstander met de eer ging strijken. Adrian Verdult en Rianne de Looij speelden drie spannende sets in het damesdubbel, waarbij ze de laatste set met 20-22 verloren. Adrian had nog een driesetter in haar enkelpartij en een driesetter met Lijbert in het gemengd dubbel. Deze laatste partij leverde een winstpunt op. Ook behaalde Rianne nog een punt in haar enkelpartij. Uitslag: 2-6 verloren


27-09-2015
BBV 2 start ook met de competitie

BBV 2 van de Bergse Badminton Vereniging begon in nieuwe samenstelling de competitie dit weekend met een uitwedstrijd tegen BC Hoeven 2. De start was niet goed, zowel het damesdubbel van Carin Snepvangers en Sanne Rockx als het herendubbel van Robert Nitert en René Reusen werden in twee sets verloren.  Beide wedstrijden  hadden naar hun gevoel gewonnen moeten worden. Robert won zijn enkelspel en René verloor, beiden in zware driesetters. Bij de damesenkels haalde Carin een punt binnen. De gemengd dubbels gaven nog kans op een gelijke stand, maar na wederom driesetters wisten alleen Sanne en Robert  aan de goede kant van de score te komen. Uitslag: 3 – 5 gewonnen

BBV 3 speelde in Zevenbergen tegen het jeugdige team BV Groene Ster 5.  Zowel het herendubbel van Lijbert van Driel en Theo Zuidema als het damesdubbel van Rianne de Looij en invalster Petra Touw werden in een driesetter beslist. De heren zorgden daarbij voor het eerste punt. Lijbert won daarna gemakkelijk zijn herenenkel en het gemengd dubbel dat hij daarna met Rianne speelde leverde ook een punt op. Alle overige wedstrijden waren spannende driesetters, waarbij Theo en Petra in hun gemeng dubbel standen bereikten als 26-28 en 23-25. Het winnende punt ging in deze driesetters telkens naar de tegenstander. Uitslag: 3-5 verloren

De tweede wedstrijd van BBV 4 was tegen TFS ’57 8. Patrick van de Kasteele en Iain Hall hebben het herendubbel gewonnen. Ook het damesdubbel werd gewonnen door Christa Johannes en Danique Pijnen. De eerste herenenkel werd gewonnen door Roland Albertema. Iain verloor na een moedige strijd helaas zijn enkelwedstrijd. Danique en Maartje Frijters hebben allebei hun enkelwedstrijd gewonnen. De gemengd dubbels door Roland en Christa en Maartje en Patrick zijn ook allebei gewonnen. Uitslag: 7 – 1 gewonnen


21-09-2015
Start competitie Bergse Badminton Vereniging

Het weekend van 20/21 september ging de competitie voor de Bergse Badminton Vereniging (BBV) weer van start. Het beloven weer spannende wedstrijden te worden. Dit geldt zeker ook voor BBV 1, die na haar promotie, nu in de eerste klasse speelt.

BBV 1 speelde de eerste wedstrijd van het seizoen in Tilburg tegen SCBC Reeshof 4. Danny Siemerink en Sven van den Beemt kwamen tekort in het herendubbel, en ook de dames Marleen Janssen en invalster Carin Snepvangers moesten in twee sets de overwinning aan de tegenstander laten. Vanwege een blessure moest Danny zijn enkelspel opgeven. Beide dames speelden zeker niet onverdienstelijk, maar konden net geen set pakken in hun enkelpartijen. Sven won zijn enkelspel wel in twee sets, en haalde hiermee het eerste punt binnen. De gemengddubbels werden echter beide in twee sets verloren waardoor de eindstand op 7-1 kwam. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, verliep het debuut in de eerste klasse beter dan gehoopt. Uitslag: 1-7 verloren

In sporthal Tuinwijk vond de wedstrijd van BBV 3 tegen BC Hoeven 3 plaats. Theo Zuidema en Lijbert van Driel verloren helaas het herendubbel. De dames Adrian Verdult en Rianne de Looij moesten tijdens de eerste set even in hun spel komen, maar wisten na drie sets deze partij te winnen.  Lijbert won vervolgens vrij gemakkelijk zijn herenenkel, terwijl Rianne hard moest werken in haar enkelpartij om een punt binnen te slepen. Lijbert en Adrian wonnen vervolgens vrij gemakkelijk het gemengddubbel. Uitslag: 4- 4

Zaterdag had BBV 4 haar eerste wedstrijd tegen BCO in Oosterhout. Patrick v d Kasteele en Iain Hall verloren hun herendubbel. Het damesdubbel werd door Maartje Frijters en Christa Johannes gewonnen. De eerste herenenkel werd in een zeer spannende driesetter, waarbij de derde set eindigde in 21-23, gewonnen door Roland Albertema.  De tweede herenenkel werd verloren door Iain. Beide dames wonnen hun enkelpartij. Het eerste gemengddubbel werd verloren door Roland en Christa maar het tweede gemengddubbel werd gewonnen door Patrick en Maartje. Uitslag: 3-5 gewonnen


Comments