Competitie‎ > ‎

Competitie 2013-2014


Competitie afsluiting 2013-2014

Goed resultaat voor Bergse Badminton Vereniging

Voor de Bergse Badminton Vereniging (BBV) zit de competitie voor het seizoen 2013-2014 erop. BBV kan tevreden zijn over de behaalde resultaten.

BBV 1 (Tommy Siemerink, Danny Siemerink, Hilde Homans en Marleen Janssen) is als 3e geëindigd in de 2e klasse afdeling 1. Halverwege de competitie raakte Danny geblesseerd, maar door de inzet van invallers konden alle wedstrijden gespeeld worden. Bijzonder resultaat was er voor Hilde. Van alle spelers in de afdeling staat zij op de 3e plek qua aantal gewonnen wedstrijden.
BBV 2 (Remy van Eekeren, Jos-Pieter de Lange, Sven van den Beemt, Christa Johannes en Vanessa Schoumacher) eindigde ook als 3e in de 2e klasse afdeling 2. Helaas moest Remy na 20 jaar spelen tijdens deze competitie stoppen met badminton, in verband met een chronische blessure.
BBV 3 (René Reusen, Michel Nederlof, Marius Terol, Carin Snepvangers en Rianne de Looij eindigde als 4e in de 4e klasse afdeling 1. Vermeldenswaardig is dat René van alle spelers in de afdeling op de 4e plaats staat qua aantal gewonnen wedstrijden.
BBV 4 (Lijbert van Driel, Jack Hoppenbrouwers, Adrian Verdult en Shirley Vromans) is op de 6e plaats geëindigd in de 4e klasse afdeling 1. Het is te merken dit team in jaren in dezelfde samenstelling speelt, want in de dubbelpartijen zijn zij aanzienlijk sterker dan in de enkelpartijen.
BBV 5 (Iain Hall, Patrick van de Kasteele, Theo Zuidema, Danique Pijnen en Maartije Frijters) behaalde ook een 3e plaats in de 4e klasse, afdeling 2. Met het damesdubbel heeft dit team de meeste overwinningen behaald.
Nu kunnen alle leden van BBV zich gaan voorbereiden op de clubkampioenschappen die in maart plaatsvinden.


02-02-2014
Spannende afsluiting voor BBV 2

BBV 2 van de Bergse Badminton Vereniging sloot de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met een aantal spannende duels. Tegenstander was de nummer twee uit de poule, FST 1 uit Waalwijk.

Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt begonnen goed aan het herendubbel, maar verloren de eerste set nipt met 22-20. Vervolgens wonnen ze de tweede set gemakkelijk, waarna de zeer spannende derde set eindigde in 26-24. Christa Johannes en Vanessa Schoumacher speelden een goede partij, maar de tegenstander ging er na twee sets met de winst vandoor. Jos-Pieter en Sven wonnen daarna hun enkelpartijen, waarbij Jos-Pieter zijn derde set rekte tot 27-25. Ook Vanessa won haar enkelpartij in drie sets. Vervolgens won zij met Sven ook het gemengddubbel. Jos-Pieter en Christa slaagden er in de tweede set met een eindstand van 20-22 net niet in om nog een derde set te kunnen spelen. Uitslag: 5-3 gewonnen. BBV 2 heeft in de tweede klasse daarmee voor het tweede jaar op rij de competitie afgesloten op een derde plaats.


26-01-2014
Winst, verlies en gelijkspel voor BBV

Dit competitieweekend leverde voor de Bergse Badminton Vereniging twee keer winst, één keer verlies en één keer een gelijkspel op.

BBV 2 speelde een uitwedstrijd in Dongen tegen BC Shot 4. Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt begonnen goed, maar hadden drie sets nodig om het herendubbel te winnen. Christa Johannes en Vanessa Schoumacher trokken in het damesdubbel net aan het kortste eind. Jos-Pieter en Sven hadden vervolgens beiden drie sets nodig om hun enkelpartij te winnen. Christa en Vanessa speelden spannende partijen, maar moesten na afloop de tegenstander feliciteren. De gemengddubbels moesten dus door de doorslag geven. Deze werden allebei in twee sets gewonnen. Uitslag: 3-5 gewonnen.

BBV 3 speelde thuis tegen BV Blauw Wit 5. Marius Terol en René Reusen slaagden er net niet in om een derde set binnen te halen in het herendubbel. Carin Snepvangers en Rianne de Looij slaagden hier wel in, maar verloren hun derde set nipt met 19-21. René en Carin haalden met hun enkelpartij de eerste twee winstpunten binnen. Ook Michel Nederlof had drie sets nodig voor zijn enkelpartij, maar liet de overwinning over aan zijn tegenstander. Rianne ging gelijk op met haar tegenstander, maar verloor in twee sets. Het gemengddubbel van Carin en Michel leverde een winstpunt op, Rianne en Marius verloren deze partij helaas in drie sets. Uitslag: 3-5 verloren

BBV 4 speelde haar laatste wedstrijd thuis tegen BV Dinteloord 1. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel wonnen hun herendubbel overtuigend. Dat deden Shirley Vromans en invaller Aranka Staal hen in het damesdubbel na. De dames zetten de goede lijn door. Zij wonnen allebei hun enkelpartij vrij gemakkelijk in twee sets. Bij de heren was het een ander verhaal. Jack verloor zijn enkelpartij in twee sets. Lijbert maakte het nog spannend. Hij verloor zijn eerste set, wist de tweede met 21-19 te winnen, maar kon in de derde set geen vuist meer maken en verloor deze met 6-21. Aranka en Lijbert wonnen vervolgens in twee sets hun gemengddubbel. Shirley en Jack begonnen goed aan hun partij en wonnen de eerste set, maar de twee volgende sets waren voor Dinteloord. Zo sluit BBV 4 de competitie af met een overwinning (de derde van deze competitie) en eindigt op de zesde plaats. Uitslag: 5-3 gewonnen.

Uitslag BC Shot 7 -  BBV 5: 4-4


19-01-2014
Einde competitie BBV in zicht

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde haar laatste wedstrijd uit tegen BC Bavel 6. Het herendubbel van Tommy Siemerink en Michel Moret liep niet zo lekker deze keer. Ze verloren hun dubbelpartij in twee sets. Marleen Janssen en Hilde Homans daarentegen wonnen het damesdubbel. De eerste heer van BC Bavel 6 was iets te sterk voor Tommy, zodat hij de enkelpartij helaas in twee sets verloor. De andere drie enkelpartijen werden gelukkig gewonnen. Michel moest daar echter wel wat strijd voor leveren, al boekte hij met zijn derde set vrij vlot winst. Beide gemengddubbels gingen niet zo goed. Er werden veel fouten gemaakt en er was vaak sprake van verwarring, waardoor beide gemengddubbels werden verloren. Uitslag: 4-4

BBV 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BC de Treffers 1 uit Rijsbergen. De heren Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt begonnen goed door hun dubbel in twee sets te winnen. Christa Johannes en Vanessa Schoumacher trokken in drie sets aan het kortste eind. Jos-Pieter en Vanessa wonnen vervolgens beide hun enkelspel, Sven en Christa moesten de winst aan de tegenstander laten. Met een 3-3 tussenstand werden de gemengddubbels gespeeld. Sven en Vanessa maakten er, net als de vorige keer, een spannende driesetter van die zij nipt wonnen. Jos-Pieter en Christa dwongen ook een derde set af, maar hierin was de tegenstander iets beter. Uitslag: 4-4.

BBV 4 speelde in Tholen tegen BC Batho 2, de vermoedelijke kampioen van deze competitie. In het damesdubbel wisten Shirley Vromans en Adrian Verdult hun opponenten aardig bij te houden, maar verloren beide sets. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel leken de tweede set in het herendubbel naar zich toe te trekken, nadat zij de eerste set hadden verloren. Uiteindelijk werden ze door BC Batho 2 ingehaald, zodat ze alsnog deze set verloren met 17-21. De enkelpartijen verlopen deze competitie niet zo goed bij BBV 4.  Ook in Tholen werden alle enkelpartijen verloren. Shirley speelde een sterke enkelpartij. Na 19-21 verlies in de eerste set won Shirley de tweede met 24-22, maar helaas was de derde set weer voor BC Batho 2. De gemengddubbels werden allebei spannende driesetters, maar BC Batho 2 pakte de twee winstpunten. Uitslag: 0-8 verloren

Uitslag BBV 5: BC de Drieschaar 3:  6-2 gewonnen


12-01-2014
Zes driesetters voor BBV 1

BBV 1 van de Bergse Badminton Vereniging speelde deze week thuis met invaller Michel Moret tegen TFS'57 7 uit Bergen op Zoom. De wedstrijd bestond uit zes driesetters. De heren- en damesdubbel gingen gelijk op. De heren Michel en Tommy Siemerink wonnen hem, de dames Marleen Janssen en Hilde Homans helaas niet. Michel en Hilde hadden beiden een heel spannende enkelpartij die ze ook allebei gewonnen. Hebben. Marleen won haar enkelpartij wat makkelijker in twee sets. Tommy kon helaas niet winnen van de jonge speler van TFS’57. Ook de gemengddubbels gingen weer gelijk op. Beide derde sets eindigden met 21-19, waarvan één in winst en de andere in verlies. Uitslag: 5-3 gewonnen.

BC Batho 2 uit Tholen was de provinciegrens overgestoken voor de thuiswedstrijd van BBV 3. Michel Nederlof en René Reusen wonnen het herendubbel vrij gemakkelijk. Carin Snepvangers en Rianne de Looij hadden in de eerste set nog volop kansen, maar in de tweede set kwamen ze bijna niet aan de bak. Carin moest in de eerste set van haar enkelpartij nog even warmdraaien, in de tweede set kreeg ze bij een achterstand van 6-12 ineens de smaak te pakken en won vervolgens met 22-20. Helaas lukte het haar niet om de derde set ook in winst om te zetten. Michel won veelbelovend de eerste set van zijn enkelpartij, maar de volgende twee winstpunten waren voor zijn tegenstander. René won zijn enkelpartij, maar Rianne verloor haar enkelpartij. De gemengddubbels zorgden nog voor één winstpunt. Uitslag: 3-5 verloren.


BBV 4 speelde tegen Hirundo 2 uit Lage Zwaluwe. Het damesdubbel van Shirley Vromans en invalster Aranka Staal werd in twee sets gewonnen. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel bleven in het herendubbel hier niet bij achter en wonnen ook in twee sets. Ook Aranka en Shirley wonnen beiden hun enkelpartijen in twee sets. Bij de heren was het spannender. Jack won de eerste set met 21-14, de tweede set ging met 17-21 verloren, maar de derde set won hij met 21-19. Lijbert deed het tegenovergestelde. Hij verloor de eerste set met 14-21, won de tweede set met 21-18 en verloor helaas de derde set met 19-21. Aranka en Lijbert wonnen het gemengddubbel in twee sets, Shirley en Jack hadden hier drie sets voor nodig. De was de tweede overwinning voor BBV 4. Er resten nog twee wedstrijden. Uitslag: 7-1 gewonnen

Uitslag BC Robad 5 – BBV 2:             5-3 verloren

Uitslag BC Blauw Wit – BBV 5:          6-2 verloren15-12-2013
Vrijdag de 13e brengt geluk voor BBV

Vrijdag 13 december bracht geluk voor Marius Terol van de Bergse Badminton Vereniging. Deze dag won Marius zijn eerste wedstrijd sinds hij competitie speelt bij BBV. Hij was als teamlid van BBV 3 al een paar keer via een driesetter dicht bij een overwinning gekomen, en samen met Rianne de Looij wist hij op vrijdag de 13e het gemengddubbel tegen BV Dinteloord 1 te winnen. De teamgenoten van BBV 3 zijn trots op Marius en hebben er vertrouwen in dat hij in de komende competitiewedstrijden nog meer winstpunten binnen gaat halen.

Ook Carin Snepvangers van BBV 3 zorgde voor een bijzonder resultaat. BBV speelt al jaren in de competitie tegen het team uit Dinteloord en Carin is de tweede dame van BBV die erin geslaagd is om de damesenkel tegen de sterke speelster Charlotte Moerland te winnen. Teamgenoot Michel Nederlof had een geduchte tegenstander in zijn herenenkel, waardoor dit spel in een verlies eindigde. René Reusen daarentegen zorgde met zijn enkelspel voor een winstpunt. Uitslag: 3 – 5 gewonnen

BBV 1 speelde vorig weekend uit tegen BC Oosterhout 3. BBV 1 speelt nog steeds met een invaller vanwege een blessure bij de 1e heer. Sven van den Beemt viel ook deze keer voor de geblesseerde heer in. De heren Tommy Siemerink en Sven hadden het lastig in het dubbelspel en verloren dit spel. Het damesdubbel liep wel goed en Marleen Janssen en Hilde Homans wisten hem te winnen. Tommy speelde een spannende enkelpartij, maar wist hem helaas niet te winnen. Ook Sven verloor zijn enkelpartij. De dames Marleen en Hilde wonnen wel beide hun enkelpartij. Helaas werden beide gemengddubbels verloren. Uitslag: 5-3 verloren. 

BBV 2 speelde een inhaalwedstrijd in Rijsbergen tegen BC de Treffers 1, een tegenstander die ze voor het eerst tegenkwamen in deze competitie. Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt begonnen goed door het herendubbel te winnen, Christa Johannes en Vanessa Schoumacher verloren het damesdubbel nipt. Jos-Pieter, Vanessa en Sven wonnen vervolgens hun enkelpartijen, waarbij de heren allebei drie sets nodig hadden. Het tweede gemengddubbel van Jos Pieter en Christa ging verloren, maar Sven en Vanessa haalden in een spannende driesetter met een stand van 20-22 het beslissende punt binnen, dat voor de winst zorgde. Uitslag: 3 – 5 gewonnen.

Uitslag Blauw Wit 5-BBV 4: 6-2 verloren


08-12-2013
Veel wedstrijden voor BBV

Er waren veel wedstrijden voor de Bergse Badminton Vereniging, omdat het eerste team BBV 1 zowel op vrijdag als op zondag moest spelen.

Vrijdagavond speelde BBV 1 in Roosendaal tegen Blauw-wit 3 met invaller Sven van den Beemt. Dit was een zware tegenstander met daardoor veel verlengingen en driesetters. Het herendubbel van Tommy Siemerink en Sven werd helaas verloren in twee sets, beide sets met 22-20. Het damesdubbel van Marleen Janssen en Hilde Homans werd verloren in drie sets. De enkelpartijen waren verdeeld. Twee partijen werden er verloren en twee werden er gewonnen. Tot slot werd er nog één gemengddubbel gewonnen. Uitslag: 5-3 verloren

Zondag speelde BBV 1 tegen BC Robad 4 met invaller Roland Albertema. Alleen de dames hebben deze wedstrijd wat punten kunnen maken. De heren van BC Robad 4 waren te sterk. Het damesdubbel werd met een verlenging in de derde set net gewonnen. De dames wonnen hun enkelpartijen met meer gemak. Helaas werden de andere partijen allemaal verloren. Uitslag: 5-3 verloren

BBV 3 en BBV 4 speelden de returnwedstrijd tegen elkaar, waarbij BBV 3 thuis speelde. Vorige keer haalde BBV 3 na vijf spannende driesetters vijf van de acht punten binnen. Deze keer konden de punten weer helemaal anders verdeeld zijn. Helaas moesten Lijbert van Driel en Jack Hoppenbrouwers van BBV 4 na 10 minuten het herendubbel opgeven, omdat Lijbert geblesseerd raakte. Daardoor kreeg BBV 3 drie punten cadeau. Carin Snepvangers en Rianne de Looij verloren de eerste set van het damesdubbel tegen Adrian Verdult en Shirley Vromans net met 22-24. In de tweede set maakten ze daarna geen kans meer. Carin won haar enkelpartij in twee sets, Michel Nederlof en Rianne hadden daarvoor drie sets nodig. René Reusen en Rianne wonnen in twee sets het gemengddubbel tegen Jack en Shirley. Uitslag: 7-1 gewonnen

BBV 5 speelde thuis tegen BC Robad 6. Iain Hall en Theo Zuidema wonnen het herendubbel nipt in drie sets. Maartje Frijters en Danique Pijnen wisten in de tweede set van het damesdubbel met een stand van 21-19 een derde set te voorkomen. Beide dames zorgden met hun enkelpartijen voor twee punten winst. Ook het gemengddubbel van Iain en Maartje leverde na drie sets een winstpunt op. Uitslag: 5-3 gewonnen

Uitslag BBV 2 – BC Nuenen 2: 6-2 gewonnen


01-12-2013
Goede resultaten voor BBV

Afgelopen weekend zorgde voor goede resultaten voor de Berge Badminton Vereniging.  

BBV 1 speelde thuis tegen Groene Ster 2 met invaller Michel Moret. Het herendubbel van Tommy Siemerink en Michel was spannend met een verlenging in de eerste set, maar helaas verloren ze de wedstrijd. De dames Marleen Janssen en Hilde Homans wonnen het damesdubbel. De enkelpartij van Tommy was weer een mooie strijd, maar hij verloor deze helaas in drie sets. Michel ging in de eerste set van zijn enkelpartij door zijn enkel. Hij speelde toch door, maar kon mede hierdoor niet winnen. Marleen en Hilde wonnen hun enkelpartijen vrij gemakkelijk. Ook beide gemengd dubbels werden gewonnen. Uitslag: 5-3 gewonnen 

BBV 2 speelde een uitwedstrijd tegen BC Reeshof 4 uit Tilburg. Jos-Pieter de Lange en Sven van den Beemt wonnen het herendubbel in twee sets, Vanessa Schoumacher en Christa Johannes moesten in drie sets het onderspit delven. Alle enkelpartijen waren zeer spannend; Jos-Pieter, Sven en Vanessa wonnen deze allemaal in drie sets, alleen Christa verloor haar enkelpartij. Met een 4-2 voorsprong ging BBV de gemengd dubbels in, waarin Jos-Pieter en Christa net aan het kortste eind trokken. Sven en Vanessa konden het beslissende punt binnenhalen. Dit deden ze uiteindelijk na een spannende wedstrijd in drie sets. Uitslag: 3 - 5 gewonnen  

 

BBV 3 speelde in Lage Zwaluwe tegen BC Hirundo 2. De meeste partijen werden vrij gemakkelijk gewonnen. Michel Nederlof stond in de tweede set van zijn enkelpartij met 16-14 achter, maar wist deze partij toch in winst om te zetten (16-21). Carin Snepvangers was tot nu toe ongeslagen in haar enkelpartijen, maar zondag had ze haar dag niet en verloor ze voor het eerst in deze competitie haar enkelpartij. Michel en Carin wisten in de tweede set van hun gemengd dubbel met een stand van 21-23 een derde set te voorkomen. Uitslag: 1-7 gewonnen  


Thuis speelde BBV 4 tegen Shot 6 uit Dongen. In het herendubbel wisten Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel goed druk te zetten en wonnen de eerste set met 21-16. In de tweede set kwamen Jack en Lijbert zeven punten achter, maar wisten de set alsnog met 21-19 te winnen. Met Aranka Staal als invalster slaagden Adrian Verdult en Aranka er in om in twee sets te winnen. Aranka speelde een zware partij met lange rally's, maar verloor met 12-21 en 17-21. De enkelpartijen van de heren gingen verloren. Jack verloor in twee sets en Lijbert in drie sets. Maar Adrian zorgde voor een winstpunt in haar enkelpartij. Het bleef spannend tot het laatste punt, want de derde set won zij met 22-20. Adrian en Lijbert wonnen in twee sets in een gelijk opgaande wedstrijd, maar wisten een gaatje te slaan en wonnen zo hun partijen. Aranka en Jack verloren hun gemengd dubbel. Uitslag: 4 – 4  

 

 

 

24-11-2013
2e helft van competitie gestart bij BBV

De eerste helft van de competitie zit er erop voor de leden van de Bergse Badminton Vereniging. Alle teams hebben kennis kunnen maken met het spel van de tegenstanders. Nu de uitdaging om van die kennis gebruik te maken in het 2e gedeelte van de competitie.   

BBV 2 speelde thuis tegen de nummer twee, BVC ’74 1 uit Cuijk. Zowel het heren- als het damesdubbel werden in 2 sets verloren. Jos-Pieter de Lange maakte er in zijn enkelpartij een spannende wedstrijd van, maar met 19-21 in de 3e set trok hij net aan het kortste eind. Christa Johannes en Sven van den Beemt moesten allebei in 2 sets hun meerdere erkennen in de tegenstander. De 2e set van Sven’s enkelpartij eindigde in 22-24. Vanessa Schoumacher won in 3 sets wel haar enkelpartij. BBV kon met de gemengd dubbels nog enigszins de eer redden, maar beide werden verloren. Sven en Vanessa kwamen in de 3e set net iets te kort. Uitslag: 1-7 verloren 

Half september bij de eerste uitwedstrijd in Dongen verloor BBV 3 met 6-2 van haar tegenstander BC Shot 6. Nu bij de returnwedstrijd thuis had BBV 3 de ambitie om een beter resultaat neer te zetten. Michel Nederlof en René Reusen begonnen met winst in het herendubbel. Carin Snepvangers en Rianne de Looij verloren de 2e set in het damesdubbel met 19-21, zodat er helaas geen 3e set meer nodig was. Michel en Carin wisten hun enkelpartijen overtuigend te winnen. René en Rianne namen de tijd voor hun enkelpartijen. In de 3e set begon René ‘s conditie op te spelen en moest hij de winst over laten aan zijn 40 jaar jongere tegenstander. Rianne stond in de 2e set met 20-18 voor en na de uitputtingsslag die daar op volgde won de tegenstander deze set met 26-28. De 3e set werd daarna vrij gemakkelijk door de tegenstander gewonnen. Het gemengddubbel van Carin en Michel eindigde in verlies, dat van René en Rianne eindigde in winst. Voor de derde keer op een rij dezelfde uitslag: 4-4 

Uitslag BBV 5 – SCBC Reeshof 7: 1 -7 verloren 

 

17-11-2013
BBV-punt kost racket

Eén winstpunt van BBV 4 van de Bergse Badmintonvereniging werd gehaald ten koste van een badmintonracket. In het vuur van de strijd in het herendubbel tegen Batho 2 sloeg Lijbert van Driel het racket van zijn medestander Jack Hoppenbrouwers kapot. Ondanks deze tegenslag wisten ze het herendubbel toch in 3 sets te winnen. In het damesdubbel gingen Shirley Vromans en Adrian Verdult gelijk op met hun opponenten, maar verloren tweemaal met 8- 21.Helaas gingen alle enkelpartijen verloren. Zowel Jack als Lijbert kwamen snelheid tekort tegen de heren van Batho. Shirley won haar 1e set (21-11) maar de 2e en 3e set gingen met 11-21 en 12-21 verloren. Adrian verloor haar enkelpartij in 2 sets. Adrian en Lijbert wonnen hun gemengd dubbel in 2 sets (21-17 en 21-16). Maar Shirley en Jack moesten in een spannende partij de winst aan Batho laten (18-21 en 20-22). Uitslag: 2-6 verloren.  

BBV 1 speelde dit weekend thuis tegen Bavel 6 met invaller Sven van den Beemt. Tommy Siemerink en Sven wonnen de eerste set van het herendubbel erg gemakkelijk met 21-9. De tweede set viel tegen, de concentratie was verslapt, waardoor ze toch nog een 3e set nodig hadden om de wedstrijd te winnen. Het damesdubbel van Marleen Janssen en Hilde Homans werd vrij gemakkelijk gewonnen in 2 sets. Sven, Marleen en Hilde wonnen daarna hun enkelpartijen. Helaas lukte het Tommy niet om deze te winnen. De wedstrijd werd goed afgesloten met winst in beide gemengd dubbels. Uitslag: 7-1 gewonnen.  
 

 

10-11-2013
Dubbel gevoel bij BBV 2

BBV 2 van de Bergse Badminton Vereniging heeft tegen Robad 5 met 7-1 gewonnen, maar dat was voor dit team even niet belangrijk. Het belangrijkste was dat Remy van Eekeren tegen Robad 5 zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft. Helaas moet Remy na 20 jaar spelen stoppen in verband met een chronische blessure. Gedurende deze 20 jaar heeft Remy goede prestaties behaald, maar bovenal een echt BBV hart ontwikkeld! Hij organiseerde altijd de clubkampioenschappen en slaagde er altijd weer in om gezellige en ludieke toernooien te organiseren. Remy, namens je teamgenoten en de andere BBV-leden, van harte bedankt voor je inzet en succes met herstel na je operatie! 

BBV 5 speelde in Ossendrecht tegen BC de Drieschaar 3 Aranka Staal viel in voor Danique Pijnen. De dubbels werden allebei gewonnen. Voor de heren (Patrick van de Kasteele en Theo Zuidema) kostte dit meer moeite dan voor de dames (Maartje Frijters en Aranka). Bij de enkelpartijen verloor alleen Patrick zijn wedstrijd. Maartje won haar partij vrij makkelijk, maar Theo en Aranka moesten harder werken om de punten mee naar huis te kunnen nemen. De mix wedstrijden werden ook makkelijk gewonnen. Uitslag: 1-7 gewonnen

 
03-11-2013
Eerste winst voor BBV 4
De vorige wedstrijd zat BBV 4 van de Bergse Badminton Vereniging met vijf 3 setters, die helaas in een verlies eindigden, dicht tegen een overwinning aan. Afgelopen weekend leverde hun uitwedstrijd tegen Hirundo 2 de eerste winst op. Zowel het damesdubbel (Shirley Vromans en Adrian Verdult) als het herendubbel (Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel) werden in 2 sets gewonnen. Shirley speelde onder haar niveau en verloor daardoor haar enkelpartij, maar Adrian won haar enkelpartij overtuigend. Jack verloor nipt in 3 sets zijn enkelpartij (stand 21-19, 19-21 en 18-21). Lijbert verloor zijn 1e set met 12-21, maar wist daarna met 24-22 en 21-19 alsnog te winnen. Het gemengd dubbel van Adrian en Lijbert was tot op het einde toe spannend. Na een stand van 20-20 in de 2e set wonnen ze met 22-20. Ook Shirley en Jack wonnen hun gemengd dubbel. Uitslag: 2-6 gewonnen.

BBV 1 speelde deze week tegen TFS'57 7. De wedstrijd bestond maar liefst uit zes 3-setters. Het herendubbel werd gewonnen door Tommy en Danny Siemerink. Marleen Janssen en Hilde Homans kregen het in de 3e set niet voor elkaar om te winnen. Tommy en Marleen verloren helaas hun enkelpartij in 3 sets. Hilde wist de 3e set na een flinke strijd wel te winnen. Danny had slechts 2 sets nodig om zijn enkelpartij te winnen. Weer was de tussenstand na de enkelpartijen 3-3. Marleen en Tommy verloren hun mix, maar Danny en Hilde wisten hem te winnen in 3 sets. Uitslag: 4-4

BBV 5 had een thuiswedstrijd tegen BV Blauw Wit 6 uit Roosendaal. De dubbels werden allebei vrij makkelijk gewonnen door de heren Iain Hall en Patrick van de Kasteele en de dames Maartje Frijters en Danique Pijnen. Theo Zuidema en Maartje verloren helaas hun enkelpartij. Maartje kwam nog wel goed terug in de 2e set, maar kon dit helaas niet in winst omzetten. Iain en Danique wonnen hun enkelpartij, maar kregen dit niet cadeau. De mix wedstrijden werden met een positief resultaat afgesloten. Uitslag: 6-2 gewonnen

Uitslag BBV 2 – BC Robad 5: 7-1 gewonnen


27-10-2013
BBV 2 schudt concurrent verder van zich af 

Afgelopen weekend bracht vooral winst voor de Bergse Badminton Vereniging (BBV).

Het verschil tussen BBV 2 en de tegenstander BC Shot 4 in de stand is één punt. Vandaag had BBV 2 de mogelijkheid om deze voorsprong groter te maken. De dames Vanessa Schoumacher en Christa Johannes moesten helaas in 3 sets hun meerdere erkennen in de tegenstander. De heren Sven van den Beemt en Jos-Pieter de Lange maakten dit echter weer goed. Ook bij de damessingles (beiden 3 sets) werden de punten eerlijk verdeeld. Vanessa verloor haar single en Christa won deze. De eerste herensingle van Remy van Eekeren verliep vreemd. Nadat Remy de eerste set met een voorsprong van 20-15 verloor, kwam hij in de 2e set snel op een 16-0 voorsprong en won deze set net als de derde set ruim. Sven won zijn single in 2 sets. Zowel het 1e gemengd dubbel van Vanessa en Remy als het 2e gemengd dubbel van Christa en Jos-Pieter werden door BBV gewonnen. Met dit positieve resultaat schudde BBV2 haar concurrent verder van zich af. Uitslag: 6-2 gewonnen

BBV 5 begon haar strijd tegen BC Shot 7 met twee punten winst, omdat de tegenstander met twee heren en slechts één dame aanwezig was. In onderling overleg werd besloten om de dame van BC Shot 7 in beide gemengd dubbels op te stellen. Van de zes wedstrijden die gespeeld werden wist BBV er vijf in 2 sets te winnen. Patrick van de Kasteele en Maartje Frijters verloren helaas het gemengd dubbel na een spannende 3e set (20 – 22). Uitslag: 7-1 gewonnen

BBV 3 speelde tegen het jonge team Blauw Wit 5 liefst vier 3-setters. Hiervan eindigden het herendubbel van Marius Terol en Michel Nederlof en het gemengd dubbel van Priscilla Pechler en Marius in een verlies. De 3e set in het damesdubbel van Rianne de Looij en Priscilla en in het gemengd dubbel van René Reusen en Rianne brachten winstpunten op. Priscilla slaagde er in de 2e set van haar damessingle met een stand van 21-19 net niet in om een 3e set binnen te halen. René en Rianne wonnen hun single vrij gemakkelijk, bij Michel eindigde zijn single in een verlies. Uitslag: 4-4


20-10-2013
Gelijkspel voor BBV

Afgelopen weekend stond voor de Bergse Badminton Vereniging als vrij badmintonweekend gepland, maar BBV 3 speelde zaterdag met 2 invallers de inhaalwedstrijd tegen Batho 2 uit Tholen.

Invalster Priscilla Pechler en vaste kracht Carin Snepvangers waren niet voldoende op elkaar ingespeeld en verloren hun damesdubbel kansloos. Patrick van de Kasteele deed het beter in het herendubbel met René Reusen. Ondanks een 20-18 voorsprong werd de eerste set verloren. De tweede set was voor BBV en de derde uiteindelijk ook met 22-20, hoewel Tholen nog terugkwam van een 20-16 achterstand. Beide gemengd dubbels werden vervolgens nipt verloren, zodat met een tussenstand van 3-1 aan de enkels werd begonnen. De enkelpartij van Patrick ging in het begin gelijk op, maar na verlies van de eerste set met 21-18  kon Patrick geen vuist meer maken. Priscilla, Carin en René wonnen echter hun singles vrij gemakkelijk. Einduitslag 4-4. Nog even wat oefenen op de gemengd dubbels en de volgende keer iets beter van start gaan en dan zit er nog meer in.


06-10-2013
Deze week geen winst voor BBV

Afgelopen weekend speelden slechts drie van de vijf teams van de Bergse Badminton Vereniging een competitiewedstrijd.

BBV1 speelde vorige zondag thuis tegen BC Oosterhout 3. Tommy en Danny Siemerink verloren voor de derde keer op een rij hun herendubbel in 3 sets met een eindstand van 20-22. Marleen Janssen en Hilde Homans wonnen hun dubbel vrij gemakkelijk. Na het spelen van de enkels was de stand 3-3. Danny en Hilde waren een maatje te groot voor hun tegenstander. De mix van Tommy en Marleen was wel een spannende wedstrijd. In de 3e set verloren ze helaas net met 18-21. Uitslag : 4-4

BBV 2 speelde een uitwedstrijd in Waalwijk tegen koploper FST 1. Het herendubbel werd in 3 sets gewonnen door Remy van Eekeren en Sven van den Beemt.  De dames, Christa Johannes en Vanessa Schoumacher, moesten de punten aan de tegenstander laten. Vervolgens werd het  enkelspel door Vanessa en Remy gewonnen.  De gemengd dubbels werden beide verloren in 2 spannende sets. BBV 2 staat nog steeds op de tweede plaats achter FST 1. Uitslag: 5-3 verloren

BBV 4 speelde thuis tegen Blauw Wit 5. In het herendubbel moesten Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel in 3 sets de eer laten aan Blauw Wit.  Het damesdubbel van Shirley Vromans en Adrian Verdult verliep beter. Zij wonnen in 2 sets. Shirley wist ook haar enkel in 2 sets te winnen, maar Jack Lijbert en Adrian verloren in 3 sets hun enkel. Adrian en Lijbert wonnen hun mix in 2 sets, maar ook de mix van Shirley en Jack werd in 3 sets verloren. Daardoor eindigen alle vijf partijen, die in 3 sets gespeeld werden, voor BBV in verlies. BBV 4 wacht nog steeds op haar eerste overwinning. Uitslag: 3- 5 verloren 


29-09-2013
BBV teams strijden tegen elkaar

Voor BBV 3 en BBV 4 van de Bergse Badmintonvereniging was het extra spannend dit weekend, omdat ze de strijd met elkaar aan mochten gaan. En vijf 3-setters als resultaat bewijst dat de teams echt aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk won BBV 3 vijf van de acht punten.

BBV 1 speelde deze week thuis tegen BC Robad 4. Danny Siemerink en Tommy Siemerink verloren nipt hun dubbel in 3 sets. Danny begon de wedstrijd met een blessure aan zijn been, toch speelde hij ook zijn enkel. De blessure zat hem teveel in de weg, waardoor hij de enkel verloor en niet meer in staat was om de mix te spelen. Na alle dubbels en enkels was de stand 3-3. Gelukkig kon Michel Moret de mix van Danny overnemen. Het was even wennen in de 1e set, maar Michel en Hilde hebben de 2 volgende sets kunnen winnen. Tommy en Marleen wisten de mix ook te winnen. Uitslag: 5-3 gewonnen

BBV 2 speelde met invalster Aranka Staal een uitwedstrijd tegen BC Nuenen 2. De dubbelpartijen werden gemakkelijk in 2 sets gewonnen. Vanessa Schoumacher en Sven van den Beemt wonnen daarna hun enkelpartijen, Jos-Pieter de Lange en Aranka moesten na spannende partijen de punten aan de tegenpartij geven. De gemengde dubbels werden in 3 sets gewonnen; allebei met twee punten verschil in de 3e set. Na deze winst staat BBV 2 in de bovenste helft van de poule. Uitslag: 6- 2 gewonnen

Uitslag BC Robad 6 – BBV 5: 6 - 2 verloren


22-09-2013
Willie Kiezenbergtoernooi BBV is aanloop naar goede resultaten

Voor het tweede competitieweekend vond bij de Bergse Badmintonvereniging het Willie Kiezenbergtoernooi plaats. Dit toernooi is bedoeld als voorbereiding voor de competitie en hierin wordt Willie Kiezenberg, de secretaris die overleden is in 2008, jaarlijks geëerd. Zij heeft zich meer dan 20 jaar met hart en ziel voor BBV ingezet. En het toernooi heeft zijn vruchten afgeworpen. Was in het 1e competitieweekend een gelijkspel het hoogst haalbare, nu sleepten vier van de vijf teams een overwinning binnen.

BBV 1 speelde dit weekend tegen Groene Ster. De wedstrijd bestond maar liefst uit vijf 3- setters. De herendubbel van Tommy Siemerink en Danny Siemerink werd nipt verloren in de 3e set met 22-20. De dames, Marleen Janssen en Hilde Homans, wisten hun 3e set van de dubbel wel te winnen. Zowel Danny als Marleen moesten flink vechten in hun enkel, ze verloren allebei hun 1e set en vochten zich terug in de 2e en 3e set. De 3e set eindigde bij beide met 17-21. De mix van Tommy en Marleen was ook spannend. Helaas werd deze verloren in de 3e set, net als de herendubbel, met 22-20. Uitslag: 3-5 gewonnen. 

BBV 2 had Reeshof 4 als tegenstander te gast. Vanessa Schoumacher en Christa Johannes behaalden in een spannende driesetter het eerste punt binnen. Sven van den Beemt en Jos-Pieter de Lange sloten zich hierbij aan. Bij de enkel had Vanessa 3 sets nodig om een punt binnen te halen. Helaas was de tegenstandster van Christa iets te sterk. Remy van Eekeren had in zijn single een zware dobber aan zijn tegenstander, maar wist uiteindelijk de 2e en 3e set te winnen. Ook Jos-Pieter won zijn single. De winst bij de mixen werd verdeeld met de tegenstander. Uitslag: 6-2 gewonnen.

Thuis speelde BBV3 tegen Hirundo 2. De herendubbel (Michel Nederlof en René Reusen) en de damesdubbel (Carin Snepvangers en Rianne de Looij) werden vrij gemakkelijk gewonnen. Marius Terol kreeg in zijn enkel wat meer tegenstand. In de eerste set stond hij met 15-20 achter, maar wist terug te komen tot 20 – 20, waarna zijn tegenstander de laatste twee punten pakte en ook de volgende set. De overige enkels waren voor BBV. Michel en Carin wonnen hun mix in 3 sets. Marius en Rianne daarentegen verloren hun mix in 3 sets. Uitslag: 6-2 gewonnen

Voor BBV 4 de uitdaging om het verlies van BBV3 vorige week tegen BC Shot 6 niet te evenaren. Van de vijf spannende 3-setters werd de enkel gewonnen door Jack Hoppenbrouwers en de mix door Adrian Verdult en Lijbert van Driel. Uitslag: 6-2 verloren

Na een moeilijke eerste wedstrijd wist BBV 5 zich afgelopen zondag goed te herstellen door met 7-1 van Hoeven 3 te winnen. Zowel de herendubbel van Theo Zuidema en Iain Hall als de damesdubbel van Danique Pijnen en Maartje Frijters werden in 2 sets gewonnen. Ook in de enkel slaagden Iain, Danique en Patrick van de Kasteele erin om punten te halen. Na 3 spannende sets kon Maartje haar enkel net niet winnen. De wedstrijd werd goed afgesloten met winst voor beide mixen. Uitslag: 7-1 gewonnen.


17-09-2013
Bergse Badmintonvereniging (BBV) moet nog even warmdraaien

Na een lange vakantieperiode is de competitie voor de Bergse Badmintonvereniging (BBV) weer gestart met drie uitwedstrijden en twee thuiswedstrijden. Na een korte voorbereiding van slechts twee weken gingen de vijf teams afgelopen weekend aan de slag.

BBV 1 begon dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen Blauw-wit 3. De herendubbel van Tommy Siemerink en Danny Siemerink werd vrij makkelijk in 2 sets gewonnen. De dames, Marleen Janssen en Hilde Homans, verloren helaas de dubbel, de 3e set wilde niet meer lukken. Danny wist als enige van het team de enkel te winnen met 22-20 en 23-21. Zowel de mix van Danny en Hilde als die van Tommy en Marleen was spannend. Beide mixen begonnen met een set verlies, maar de 2e en 3e set eindigden in winst. Uitslag: 4-4.

BBV2 moest een eind rijden om punten te sprokkelen. De tegenstander BVC'74 - 1 kwam uit Cuijk bij Nijmegen. Christa Johannes en Vanessa Schoumacher konden helaas net als de heren Remy van Eekeren en Jos-Pieter de Lange geen punten halen. Bij de singels slaagde alleen Vanessa erin om een punt te halen. De 1e mix werd na een geweldige 3-setter gewonnen door Vanessa en Sven. Ondanks een harde strijd slaagden Christa en Jos-Pieter er niet in om er met de winst vandoor te gaan. Uitslag 6-2.

Meteen waren er vier 3e sets voor BBV3. René Reusen en Carin Snepvangers wonnen hun enkel in 3 sets en wonnen daarmee 2 punten voor het team. Michel Nederlof slaagde er helaas niet in om in zijn enkel de 3e set te pakken en Rianne de Looij verloor haar enkel in 2 sets. Bijna eindigde de uitwedstrijd in Dongen tegen Shot 6 met nog twee 3e sets. Bij beide mixen was de uitslag van de 2e set 22-20, zodat de 3e set achterwege kon blijven. Uitslag: 6-2.

BBV 4 (Jack Hoppenbrouwers, Lijbert van Driel, Adrian Verdult en Petra Touw) keken zondag uit naar hun eerste wedstrijd, maar dit resulteerde in een teleurstelling. Er verscheen geen tegenstander. Pas in de loop van de ochtend kwam het bericht dat de tegenstander zich teruggetrokken had uit de competitie.

Het team van Danique Pijnen, Patrick van de Kasteele, Iain Hall, Theo Zuidema en Maartje Frijters (BBV5) speelde de eerste wedstrijd in Tilburg tegen Reeshof 7. Er zaten spannende partijen bij. Ondanks dat ze hun uiterste best deden, verloren ze met 8-0. Zo aan het begin van de competitie was het Tilburgse team nog een maatje te groot. BBV 5 laat zich niet kennen en focust zich nu op de aankomende wedstrijd. 

 
Comments