Competitie‎ > ‎

Competitie 2009-2010


24-01-2010 Veertiende speelweekend

Toch nog kampioenskansen

BBV1 moest afgelopen weekend twee wedstrijden spelen, vrijdag tegen BVD1 in Dinteloord en zondag thuis tegen Hirundo3. Tegen BVD1 verliepen de wedstrijden erg gemakkelijk en was BBV1 een maatje te groot. Er werd met maar liefst  8-0 gewonnen, punten die hard nodig waren om dichterbij de nr1 in het klassement te komen. Tegen Hirundo verliepen de wedstrijden vrijwel hetzelfde. Helaas kon Yvette Nuijten in haar dames-enkelspel niet in haar spel komen. Armand Segers had erg veel moeite in zijn enkelspel en wist ternauwernood in een driesetter zijn wedstrijd te winnen. Spannend was het wel, omdat hij in de 3de set met 18-20 achter stond en net wist te winnen met 22-20. Er werd uiteindelijk met 7-1 gewonnen en BBV1 speelt weer mee om het kampioenschap. Deze week wordt de laatste beslissende wedstrijd uit gespeeld tegen de nr1 in de poule Tilburg 6.

BBV 2 wist het seizoen nog redelijk af te sluiten. Na de smadelijke uitnederlaag tegen Flying Shuttle 10 werd dit keer een verdienstelijk gelijkspel behaald. Na de dubbels en de eerste herenenkel keek BBV tegen een 3-0 achterstand aan. De overige 3 enkels en het eerste gemengddubbel werden echter gewonnen zodat er ineens nog winst in leek te zitten. Helaas werd het laatste mixed dubbel nipt in dries sets verloren.

Hoewel BBV 3 de vorige wedstrijd nog won van Robad 8 met 6-2, lukte dat deze keer niet. De heren waren duidelijk in een mindere vorm. Het herendubbel en de twee enkelspellen van Tommy Siemerink en Sven van den Beemt gingen verloren. Wendy Scholten wist haar enkel te winnen; en met Sanne Wils ook het damesdubbel. Sanne verloor helaas haar enkelspel. BBV herpakte zich goed en won toch nog beide gemengddubbels. Hierdoor werd een 4-4 gelijkspel afgedwongen.

BBV 4 haalde een 8-0 uitoverwinning tegen Olympus 2. Jack Hoppenbrouwers had in de eerste set een verlenging nodig om de winst te pakken en Adrian Verdult had 3 sets nodig om haar single te winnen. In de andere partijen is BBV niet in gevaar geweest. Als beide inhaalwedstrijden nog worden gewonnen, is er een goede kans dat BBV 4 op de tweede plaats eindigt.

Vorige week had BBV 5 de smaak te pakken gekregen van het spelen van drie-setters. Ook deze week zette ze deze trend voort door liefst vier drie-setters te spelen tegen Bever 6. De eindstand werd 4-4 en ook de driesetters leverden een gelijke stand op.  In het damesdubbel wonnen Karla Siemerink en Rianne de Looij. Theo Zuidema en Lijbert van Driel daarentegen verloren hun herendubbel. In het herenenkel veranderde Theo na twee sets van tactiek, zodat hij de derde set ineens gemakkelijk won. Lijbert moest met een verschil van slechts twee punten de overwinning aan de tegenstander laten.


19-01-2010 Dertiende speelweekend

Seizoenseinde in zicht

Zondag 24 januari is het einde van het seizoen. Op een enkele inhaalwedstrijd na, zijn dan alle wedstrijden gespeeld. We kunnen al voorzichtig de balans opmaken en constateren dat er weliswaar geen kampioenschap behaald wordt, maar dat alle teams wel in de bovenste helft van hun poule meedraaien.

BBV 2 is duidelijk van slag. Na een goede eerste competitiehelft is het team weggezakt. Dit keer werd met 6-2 in Hoogerheide verloren. Zoals de laatste weken wel vaker het geval was, was de stand geflatteerd. Veel partijen werden net verloren.

Het BBV 3 speelde thuis tegen Flying Shuttle 11. Ze begonnen goed door de beide dubbelspellen in twee sets te winnen. De dames deden dit wel met maar twee punten verschil in beide sets. Vervolgens won Tommy Siemerink zijn enkelspel in drie sets, en Sven van den Beemt in twee sets. Wendy Scholten verloor nipt in drie sets haar enkelspel en ook Sanne Wils lukte het net niet om haar wedstrijd te winnen. De gemengd dubbels werden echter overtuigend gewonnen, waardoor BBV 3 een 6-2 winst boekte.

BBV 4 speelde met 4-4 gelijk tegen Drieschaar 2. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel speelden de herendubbel tactisch sterk en wonnen in 2 sets. Jack moest in 3 sets buigen voor de 1 ste heer van Drieschaar, maar Lijbert won in 2 sets. Tegen de dames van Drieschaar waren Adrian Verdult en Shirley Arts niet opgewassen .De damesdubbel en beide enkelpartijen gingen verloren, waarbij Shirley wel 3 sets speelde. Net als in de uitwedstrijd bij Drieschaar begon BBV met een 2-4 achterstand aan de mixed-dubbels. Maar zowel Adrian en Lijbert als Shirley en Jack wisten in 3 sets de winst binnen te halen. Zodat de einduitslag ook weer 4-4 was, gelijk aan de wedstrijd bij Drieschaar, waar ook de zelfde partijen werden gewonnen.

Deze week weer winst voor BBV5! De eindstand van 6-2 tegen Olympus 3 kregen ze zeker niet cadeau, met een hoop drie-setters die gespeeld zijn. Bij het gemengd dubbel van Michel en Rianne zag het er na de eerste set niet goed uit, maar ze kwamen goed terug, door de twee volgende sets te winnen. Karla en Theo zagen hun winst voorbij gaan op het einde van de derde set. Bij de enkel- en dubbelspellen had ook iedereen een zware klus te klaren, want de meeste wedstrijden gingen redelijk gelijk op, gelukkig voor BBV werden ze bijna allemaal gewonnen. De volgende wedstrijden gaan ze er weer tegenaan, om zo weer in de top 3 te eindigen.


10-01-2010 Twaalfde speelweekend

Ook nieuwe jaar weer volop sport

Bij de goede voornemens voor 2010 hoort natuurlijk ook meer sporten. Als daarbij zo af en toe ook nog gewonnen kan worden, dan is dat mooi meegenomen. Zondag 10 januari konden de competitieteams van de Bergse Badminton Vereniging weer aan de slag. De gretigheid was er weer; ondanks het slechte weer gingen alle wedstrijden door.

BBV 1 won met 7 -1 bij Robad in Roosendaal. Alleen het damesdubbel werd verloren. Beide gemengd dubbels werden met 2 punten verschil in Bergs voordeel beslist.

BBV 2 kwam helaas niet tot winst. Na een 3-3 tussenstand werden hier de gemengd dubbels net verloren.

Voor BBV 3 stond de uitwedstrijd tegen Bavel 7 op het programma. BBV begon goed tegen het zeer jonge team, door beide dubbelspellen te winnen. Tommy Siemerink speelde een spannende wedstrijd in zijn enkelspel en won uiteindelijk in drie sets. Sven van den Beemt won in twee sets. Wendy Scholten won gemakkelijk de eerste set, stond in de tweede set met 13-0 achter, maar wist toch nog de set naar zich toe te trekken. Sanne Wils moest helaas haar meerdere erkennen in de tegenstandster. In de gemengd dubbels konden de spelers van Bavel geen tegengas meer geven. De 7-1 winst op Bavel zorgt ervoor dat BBV 3 stijgt naar de derde plaats.

De thuiswedstrijd van BBV 4 tegen Flying Shuttle 12 was met 5-3 verloren gegaan, maar dit keer won BBV met 6-2. Deze wedstrijd was vooral een revanche van de dames. In de eerste wedstrijd waren damesdubbel en beide dames enkelpartijen verloren gegaan, maar Adrian Verdult en Shirley Arts wonnen zowel het damesdubbel als beide enkelpartijen, waarbij Adrian er 3 sets voor nodig had en diep moest gaan om de winst binnen te halen. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel kregen het herendubbel in de schoot geworpen, door opgave van een tegenstander met rugklachten. Jack won zijn enkel vrij gemakkelijk, maar Lijbert moest de eer aan Flying Shuttle laten.De mixed van Shirley en Jack werd in 2 sets gewonnen Adrian en Lijbert speelde een spannende 3 setter, maar de winst ging in de laatste set met 21-19 naar Flying Shuttle.

Met alle slechte weersvoorspellingen van afgelopen weekend hakte BBV 5 pas zondagochtend vroeg de knoop door om de lange reis (120 km) naar Veghel te gaan maken. Na een 6-2 winst bij de thuiswedstrijd van BBV 5 tegen Veghel 10, viel het verlies met 7-1 bij de uitwedstrijd tegen. In de damesdubbel verloren Karla Siemerink en Rianne de Looij twee keer hun set met slechts twee verschilpunten. In de mix lukte het Theo Zuidema en Karla om nog een  punt binnen te halen.


25-11-2009 Achtste speelweekend
Feest zorgt voor goede resultaten

Ondanks of dankzij de vermoeienissen van het jubileumfeest de avond ervoor werd er goed gespeeld, wat resulteerde in 2 ruime overwinningen en 2 verdienstelijke gelijke spelen. 

BBV 2 won met 6-2 van Hoogerheide 2. De wedstrijd kende maar liefst 4 driesetters en ook in de andere partijen was het flink aanpoten, getuige setstanden van 21-19 en 25-23. Het team had het geluk dat het als enige thuis speelde, dus kon zij na afloop genieten van het overgebleven gebak en de toastjes paling die door Ad en Jacqueline geserveerd werden.

In de stadsderby tussen BBV 3 en Flying Shuttle 11 kwam het tot een 4-4 gelijkspel. Beide dubbels werden verloren, waarbij de heren tot 21-19 kwamen in de derde set. Wendy Scholten en Sanne Wils verloren hun enkelspellen in drie sets. Tommy Siemerink en Sven van den Beemt wonnen hun enkels, waardoor er een 4-2 achterstand was. De gemengd dubbels werden ten slotte allebei gewonnen. Tommy en Wendy maakten het nog spannend door de derde set met 22-20 te winnen. BBV 3 blijft door het gelijkspel in de middenmoot staan.

BBV 4 speelde gelijk tegen Drieschaar. In de laatse wedstrijd van de eerste helft van de competitie wisten Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel hun 7de herendubbel op rij te winnen. Maar Adrian Verdult en Shirley Arts moesten in het damesdubbel het punt aan Drieschaar laten. In de enkelpartijen kwam alleen Lijbert tot winst en waren de andere 3 enkelpartijen voor Drieschaar. In de mixed partijen was tot nu toe ook nog geen partij verloren gegaan en ook nu wisten Adrian en Lijbert en Shirley en Jack de beide mixed-partijen te winnen, zodat er toch nog een gelijkspel als eindstand werd bereikt. Waarschijnlijk is dit gelijkspel te weinig om de koppositie vast te houden.


15-11-2009 Zevende speelweekend
Twee teams houden uitzicht op kampioenschap

Na de wedstrijden van zondag 8 november houden BBV 1 en 4 kampioenschapkansen. BBV 1 won met 6-2 tegen ROBAD 6. Helaas waren de dames van BBV niet tegen het geweld van ROBAD opgewassen. Het dames dubbel was nog wel spannend maar de driesetter die ze speelden ging toch naar ROBAD. Ook één dames enkel eindigde met een driesetter helaas ging dit punt ook naar ROBAD toe. De heren wonnen al hun wedstrijden. Toch waren er nog hele mooie partijen want er werden maar liefst 4 driesetters gespeeld. 

Voor de tweede achtereenvolgende week verloor BBV 2 met 6-2. Ditmaal in een uitwedstrijd bij Vitesse uit Waspik. Het herendubbel en het damesdubbel gingen verloren. Even leek er een opleving toen Jos-Pieter de Lange en Christa Johannes hun enkel wonnen, maar de beide volgende enkels gingen verloren. Er was nog een goede kans op een gelijkspel, maar beide gemengd dubbels werden zeer nipt verloren in spannende driesetters, die echter beiden verloren gingen, met 22-20 en 23-21 in de laatste sets.  

BBV 3 won de thuiswedstrijd tegen Bavel 7 met 6-2. Tommy Siemerink en Sven van den Beemt konden niet in hun spel komen en verloren het dubbel met 19-21 en 20-22. Wendy Scholten en Sanne Wils wonnen daarentegen hun dubbel in twee sets. Tommy, Wendy en Sven wonnen daarna alledrie hun enkelspel in twee sets. Sanne verloor de eerste set, maar vocht zich terug in de wedstrijd waardoor ze de tweede set won. Ze moest in de derde set echter het onderspit delven. De beide mixen werden in twee sets gewonnen. 

BBV 4 ging goed van start in haar thuiswedstrijd tegen Flying Shuttle 12. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel wonnen het herendubbel, maar Adrian Verdult en Shirley Arts moesten in 3 sets de eer aan Flying Shuttle laten. Alle enkelpartijen gingen echter verloren, waarvan 3 in 3 sets. Lijbert verloor nipt met 19-21 in de derde set. BBV wist wel beide mixed-dubbel te winnen, waardoor de eindstand van 3-5 nog enigszins dragelijk werd. BBV 4 gaat nog steeds aan kop met 34 punten, gevolgd door BCBH 2 met 32 punten en Flying Shuttle 12 met 31 punten. 

BBV 5 won met 6-2 van een jeugdig Veghel 10. Alleen het damesdubbel en één damesenkel ging verloren. In de andere partijen gaf de ervaring van het team uit Bergen de doorslag.


04-11-2009 Zesde speelweekend
Weer goed weekend

De wedstrijdteams van BBV hebben het afgelopen weekend weer goede resultaten behaald. Van de vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. BBV 1 won haar thuiswedstrijd tegen Dinteloord met 7-1 en blijft daarmee in de race voor het kampioenschap. Invalster Petra Touw weerde zich goed en verloor alleen haar enkelpartij. 

BBV 2 leed haar eerste nederlaag van het seizoen. The Flying Shuttle 10 won verdiend, maar een beetje geflatteerd, met 6-2. 

De derde thuiswedstrijd op rij van BBV 3 eindigde in een 6-2 overwinning op Robad 8. Beide dubbels werden gewonnen. Tommy Siemerink won daarna zijn enkel in twee sets waarbij de tweede set eindigde met twee punten verschil. Wendy Scholten won ook met gemak haar enkel waardoor er een 4-0 voorsprong was. Sanne Wils verloor haar enkel daarna nipt in twee sets, waarna Sven van den Beemt zijn enkel vrij gemakkelijk won in twee sets. De eerste mix werd door Tommy en Wendy in twee sets gewonnen, de tweede mix was een stuk spannender. Deze werd uiteindelijk verloren met 22-20, 19-21 en 19-21.

BBV 4, koploper in de 5de klas afd 2, moest aantreden tegen een jeugdig Olympus team, dat hekkensluiter is in deze afdeling. In het herendubbel kwamen Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel maar slecht op gang, de eerste game ging naar Olympus, maar de 2de en 3de waren voor BBV. Adrian Verdult en Shirley Arts wonnen in 2 sets het damesdubbel, waarbij Adrian een kuitblessure opliep, maar gelukkig kon ze toch al haar partijen uitspelen. Shirley moest in haar enkelpartij de eer aan Olympus laten. De andere partijen werden allen gewonnen, zodat de koppositie voor BBV in stand blijft. Eindstand 7-1.

In de strijd van BBV 5 tegen Bever 6 uit Rijen verliepen het herendubbel en het damesdubbel volgens het zelfde patroon. De eerste set werd gewonnen, de tweede set was voor de tegenstander, maar de derde set leverde voor BBV de winstpunten op. Ook Theo Zuidema en Karla Siemerink mochten in hun enkelpartij drie sets spelen. Na één verloren set met een stand van 21-23 wist Karla de volgende twee sets te winnen. Bij Theo ging het net andersom: hij won de eerste set met 23-21, maar verloor de volgende twee sets. Rianne de Looij kreeg haar derde set cadeau, omdat haar tegenstandster vanwege een rugblessure de partij op moest geven. In zijn herenenkel had Michel Nederlof genoeg aan twee sets om te kunnen winnen. Uiteindelijk won het team met 7-1.


30-10-2009 Vijfde speelweekend
Druk programma BBV 1

De afgelopen 2 zondagen waren competitievrij. Maar BBV 1 kreeg geen rust. Zij moest een inhaalwedstrijd en een vooruitgespeelde wedstrijd spelen. Op 18 oktober werd nipt met 5-3 verloren van Tilburg. De eerste nederlaag. Het had net zo goed andersom kunnen zijn. Een herendubbel werd met 25-23 in de derde set verloren en een gemengd dubbel met 22-20. 

Afgelopen zondag, 25 oktober, speelde BBV 1 haar 5de competitie wedstrijd, in Ossendrecht tegen Drieschaar 1. Het was weer een redelijke zware opgave. Mede door de erg warme zaal en de snelle shuttles werden er meer onnodige fouten gemaakt dan normaal gesproken. Er moest maar liefst 4 keer een 3-setter gespeeld worden. Het waren stuk voor stuk allemaal spannende wedstrijden. Desondanks werd er toch op knappe wijze met 5-3 gewonnen en behoudt BBV1 een goede positie in het klassement. 

Zondag 1 november is er weer een vol programma. BBV 2 speelt een uitwedstrijd tegen stadsgenoot The Flying Shuttle. De overige vier teams spelen een thuiswedstrijd. Supporters zijn natuurlijk hartelijk welkom vanaf 10 uur in sporthal Tuinwijk.


16-10-2009 Verslag vierde speelweekend
Topposities gehandhaafd

Omdat de wedstrijden van het eerste en derde team verzet waren, hoefden het afgelopen weekend slechts 3 teams te spelen. BBV 2 en 4 wonnen en ze handhaafden zich goed in de top van hun klassen. BBV 5 liep tegen een nederlaag op en zakte weg uit de subtop. BBV 2 versloeg BATHO met 6-2. Dat Hilde Homans en Marleen Janssen te weinig nachtrust gehad hadden bleek in de eerste set van het damesdubbel, maar ze herstelden zich goed in de 2de en 3de set. René Reusen en Jos-Pieter de Lange hadden ook enige tijd nodig om in hun spel te komen, maar ze hadden voldoende aan 2 sets. René verloor vervolgens zijn enkelpartij ondanks verwoed verweer. Marleen, Christa Johannes en Roland Albertema wonnen wel. Christa en Roland wonnen ook de mix. Hilde en Jos-Pieter konden het niet redden. De kreten van Jos-Pieter bleken hem uiteindelijk meer uit zijn spel te halen dan hem op te peppen. 

BBV 4 won met 7-1 bij FST in Waalwijk. In het herendubbel moesten Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel in beide sets een achterstand goed maken om zo het eerste punt binnen te halen. Adrian Verdult en Rianne de Looij (invalster voor Lya Kools) wonnen vrij gemakkelijk het damesdubbel. Zowel Adrian als Jack moesten diep gaan in hun enkelpartijen. Jack wist in de derde set een achterstand nog weg te werken en te winnen. Adrian ging in de derde set met 20-22 ten onder, dat was dan het enige punt voor FST. Rianne en Lijbert wonnen, zonder in problemen te komen, hun single en de mixed dubbels werden beiden in 2 sets gewonnen. BBV gaat na 4 wedstrijden met 24 punten aan de leiding.

BBV 5 verloor met 7-1. De jonkies uit Best waren beter. Alleen in het herendubbel gaf de ervaring van de Bergenaren de doorslag. In alle andere partijen was de techniek, het enthousiasme en de conditie van de Bestse jongeren te veel voor BBV 5.


10-11-2009 Verslag derde speelweekend
BBV 1 en 2 blijven ongeslagen

De beide eerste teams van de Bergse badminton vereniging hadden wederom een goed weekend. BBV 4 en BBV 5 verloren echter hun wedstrijden met 5-3.

BBV 1 tegen Drieschaar 1 begon met winst in het herendubbel en verlies in het damesdubbel. In de singles moest alleen Yvette Nuijten de eer aan haar tegenstandster laten. Door de winst van Remy van Eekeren en Danny Siemerink in de herensingles en van Priscilla Pechler in de damessingle werd de tussenstand 4-2. Dus de mixen waren beslissend voor winst of gelijkspel. Remy en Yvette wonnen vrij gemakkelijk in twee sets. De tweede mix, van Armand Seegers en Priscilla was wat moeilijker maar ook deze werd gewonnen. Met een 6-2 eindstand werd de derde overwinning op rij gehaald dit seizoen. Het team kon na afloop in de foyer tevreden kletsen en een drankje op de overwinning nemen.

BBV 2 speelde afgelopen zondag uit tegen ROBAD 7. Na een spannend damesdubbel, dat werd gewonnen door ROBAD in drie sets, ging het voorspoedig met BBV. Het herendubbel werd gewonnen en ook de dames enkel werd door Marleen Jansen relatief gemakkelijk gewonnen. Hilde Homans had wat meer moeite met haar enkelspel. Deze partij ging ook over drie sets maar werd uiteindelijk toch gewonnen door Hilde. Jos-Pieter de Lange en Roland Albertema wonnen hun enkelspel waarna de overwinning al duidelijk was. De winst van de gemengd dubbels bracht de eindstand op 1-7 in het voordeel van BBV 2. Hiermee boekte zij hun tweede overwinning in drie wedstrijden. De vorige keer speelden zij gelijk. Deze week spelen zij thuis in Sporthal de Tuinwijk tegen BATHO.

BBV 4 kwam met een 5-3 nederlaag terug van de verre reis naar Bladel.

BBV 5, waarvan deel uitmaken Theo Zuidema, Michel Nederhof, Karla Siemerink en Rianne de Looij speelde thuis tegen Hilvarenbeek 3. Theo moest, ondanks zijn vele badmintonervaring, het in zijn enkel af laten weten tegen de Hilvarenbekenaar. Karla verraste ieder door na lang achter gestaan te hebben in de eerste set, haar tegenstander in punten voorbij te streven. Met een setstand van 20-22 lukte het haar net niet om de overwinning te pakken. In de tweede set was haar tegenstander vooral aan zet. Rianne won vrij gemakkelijk haar 1e enkel, maar had toch drie sets nodig om een punt te kunnen scoren. De dames wonnen zonder problemen hun dubbel. Michel en Rianne moesten in hun mix voor elk puntje vechten. Met een setstand van 21-19 haalden zij het laatste punt binnen. Daardoor kwam de einduitslag op 3-5.

11-10-2009 Verslag tweede speelweekend
BBV 1 wint weer

Zondag 27 september moest het eerste team van de Bergse Badmintonvereniging het opnemen tegen het 9e team van de Flying Shuttle. De ontmoeting vond plaats in sporthal Gageldonk, het thuishonk van de Flying Shuttle. Het was een spannende wedstrijd op het scherpst van de snede. Er werd begonnen met het damesdubbel en het herendubbel. Yvette Nuijten en Priscilla Pechler verloren helaas in twee sets, waarbij aangetekend moet worden dat de eerste set erg spannend was. Het herendubbel werd overtuigend gewonnen door Armand Segers en Danny Siemerink. Yvette verloor vervolgens haar single na een erg spannende wedstrijd in drie sets. Priscilla ging in een bloedstollende eerste set heldhaftig ten onder: 24 -26, de tweede set was iets minder spannend: 9–21. Remy van Eekeren had moeite om op gang te komen, maar won toch nog overtuigend, Danny voerde een spannende strijd en won ook in twee sets. Na de dubbels en de enkels was de stand 3 – 3. De mixpartijen werden hierdoor extra spannend, maar BBV wist beide te winnen. De eindstand werd hiermee bepaald op 5–3 overwinning.

BBV 2 verdeelde de punten precies met tegenstander High Speed. Het team won steeds één van de twee dubbels, herenenkels, damesenkels en mixen. De dubbel ging voor BBV 2 naar de heren. Roland Albertema en Jos-Pieterde Lange wonnen in twee sets. Het damesdubbel van Christa Johannes en Marleen Janssen liep niet zo lekker en zij verloren vrij snel. Marleen herstelde zich van haar matige optreden door de eerste damesenkel te winnen. Christa kwam dichtbij de winst, maar de fikse verkoudheid deed haar net de das om. De heren speelden beiden een driesetter. Jos-Pieter wist deze te verzilveren, bij Roland lukte het net niet ondanks een paar mooie punten op het einde van de derde set. De gemengd dubbels werden allebei in drie sets gespeeld. Roland en Christa verloren de eerste mix, de tweede mix werd wel door Jos-Pieter en Marleen gewonnen.

Bij BBV 4 moest Lya Kools al voor de eerste wedstrijd moest Lya afhaken met een schouderblessure en in de loop van de week werd duidelijk dat er een operatie gaat volgen, zodat Adrian Verdult, Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel het de eerste helft van de competitie zonder Lya moeten doen. Gelukkig was Shirley Arts bereid om in te vallen en de eerste competitiewedstrijd werd vrij gemakkelijk met 8-0 gewonnen. De tweede wedstrijd was thuis tegen Blauw Wit 3. Jack en Lijbert wisten in het dubbel de derde set na een 17-19 achterstand toch nog winnend met 21-19 af te sluiten. Shirley won met Adrian het damesdubbel. De eerste heer van Blauw Wit was duidelijk een badminton talent, maar Jack gaf goed partij, won de tweede set met 21-19, maar moest zich in de derde set gewonnen geven. Adrian vocht zich met haar bekende werklust in 2 sets langs haar tegenstandster, die zelfs zittend op de grond bleef terugslaan. Lijbert won zonder in problemen te komen en Shirley kon het niet bolwerken tegen haar tegenstandster. De mixed partijen waren behoorlijk spannend, maar werden wel gewonnen. Dus een knappe 6-2 winst.


27-09-2009 Verslag eerste speelweekend
Fantastische competitiestart

Met 4 ruime overwinningen, 2 keer 8-0 en 2 keer 7-1, heeft de Bergse Badminton Vereniging wel een heel goede competitiestart gehad.
BBV 1, spelend met Priscilla Pechler, Yvette Nuijten, Danny Siemerink en Armand Segers, won haar uitwedstrijd tegen Hirundo 3 uit Lage Zwaluwe overtuigend met 7-1. Danny en Armand mochten het spits afbijten in de heren-dubbel. De eerste set werd eenvoudig gewonnen met 21-10. De 2de set was er een stuk meer tegenstand maar deze werd uiteindelijk gewonnen met 21-18. Hierna was het de beurt aan Yvette en Priscilla. Ondanks goede tegenstand werd de partij helaas met 16-21 en 20-22 verloren. Het bleek achteraf het enige puntverlies te zijn. Het herenenkel van Danny begon met een spannende eerste set. Hij won zijn partij met 22-20 en 21-10. Het damesenkel van Yvette liep uit op een ware slopende partij. Er moesten 3 sets aan de pas komen waarbij uiteindelijk Yvette aan de winnende kant stond. Armand won zijn herenenkel vrij vlot in 2 sets. Priscilla mocht hierna aantreden voor haar damesenkel. Ze speelde een goede tactische partij en haalde het beste bij zichzelf naar boven waarbij ze de partij naar zich toe trok en won met 21-12 en 21-16. Als laatste moesten de gemengd-dubbels nog gespeeld worden. Yvette en Armand wonnen hun wedstrijd met 21-17 en 21-18. Priscilla en Danny wonnen met 21-16 en 21-17.
Ook BBV 2 won met 7-1, thuis van BC Tilburg 7. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen gemakkelijke overwinning. Zowel het dames- als het herendubbel begon met setverlies. Beide dubbels knokten zich echter goed terug. Het herendubbel won uiteindelijk de derde set met 25-23 na een 17-20 achterstand. Ook in de enkelpartijen trok BBV steeds aan het langste eind ondanks verwoed tegenstand van Tilburg. De wedstrijd leek zowaar op een 8-0 uitslag uit te draaien, maar helaas werd één gemengd dubbel verloren.
BBV 3 was vrij.
BBV 4 won overtuigend met 8-0 bij Robad 9. Het jonge Roosendaalse team was niet opgewassen tegen de ervaring van de Bergenaren.
BBV 5 kwam met een 8-0 overwinning terug van de verre reis naar Nuenen. Theo Zuidema, Michel Nederhof en Karla Siemerink spelen al weer voor het tweede jaar bij elkaar in dit team. Rianne de Looij heeft zich dit jaar bij hen aangesloten. Zonder badmintonracket wilde zij de eerste wedstrijden van het seizoen aangaan. Gelukkig was de tegenstander zo sportief om een reserveracket aan haar uit te lenen. Daardoor konden er toch 8 partijen gespeeld worden. De meeste werden vrij gemakkelijk gewonnen. Theo kreeg wat meer weerstand in zijn enkel. In de eerste set stond hij de hele tijd achter. Echter toen het 19-15 tegen hem was, lukte het hem om zes punten op een rij te maken. De tweede set won hij vervolgens zonder problemen. Karla kreeg ook flink wat tegenstand in haar enkel. De eerste set verloor ze nipt met 24-22. Gelukkig won ze de derde set met een stand van 21-19.


Indeling van de competitieteams voor 2009/2010 

Team 1: 3de klasse

Armand Segers
Danny Siemerink
Remy van Eekeren
Yvette Nuyten
Priscilla Pechler

Team 2: 4de klasse

Roland Albertema
Rene Reusen
Jos-Pieter de Lange
Christa Johannes
Marleen Janssen
Hilde Homans

Team 3: 4deklasse

Tommy Siemerink
Sven van den Beemt
Wendy Scholten
Sanne Wils

Team 4: 5deklasse

Jack Hoppenbrouwers
Lijbert van Driel
Adrian Verdult
Lya Kools

Team 5: 5deklasse

Theo Zuidema
Michel Nederlof
Karla Siemerink
Rianne de Looij

Invallers:
Donny Dietvorst
Elvira de Haan
Shirley Arts
Jan de Kok 

Comments