Competitie‎ > ‎

Competitie 2008-2009


20-01-2009 Verslag speelweekend 13
Wonderbaarlijke opstanding BBV 2

Het afgelopen weekend was er weer een vol badmintonprogramma. Alle 7 teams van BBV moesten aan de bak.
BBV 1 speelde knap gelijk tegen BCO 4, tweede op de ranglijst.
BBV 2 liet weer eens zien dat badminton een raar spelletje is. Uit bij Vitesse in Waspik stond het team binnen de kortste keren met 3-0 achter. De dubbels en het eerste herenenkel werden zonder enige kans vlot verloren. Ook Christa Pijnen had geen schijn ven kans in de eerste game van haar singlepartij: 21-5. Maar toen begon de wonderbaarlijke opstanding. Christa won de 2 volgende games. Vervolgens won Jos-Pieter de Lange vrij gemakkelijk zijn enkelpartij. Hilde Homans vocht zich in haar wedstrijd terug van een 20-18 achterstand in de 2de game. Ze won met 22-20 en vervolgens met 24-22 de 3de game. Marleen Janssen en René Reusen wonnen hun gemengd dubbel met 22-20 in de derde game en ineens stonden ze met 4-3 voor. Helaas verloren Christa en Roland Albertema hun mixpartij in 3 games, waardoor de eindstand 4-4 werd. Niet slecht na zo’n dramatisch begin.
BBV 3 won voor de tweede keer dit seizoen van de Flying Shuttle 11.
BBV 4 nam revanche op Tilburg 8 door met 5-3 te winnen, de uitwedstrijd was destijds andersom.
Helaas konden de beide jeugdteams geen potten breken. Zij verloren hun wedstrijden met 8-0.
De recreantencompetitie is nog niet zo lang bezig, toch speelde BBV R1 nu al voor de tweede keer tegen BC de Treffers 3 uit Rijsbergen. Na de dubbels was de stand 1-1. Jan de Kok en Ad Jacobs wonnen hun partij in twee sets. Thea Verdonk en Rianne de Looij slaagden er niet in om na drie sets een punt te scoren. Bij de enkels lukte het alleen Rianne om een punt in de wacht te slepen. Jan en Thea wonnen in twee sets de mix. Bij de mix van Ad en Rianne moest er een derde beslissende set gespeeld worden, die ze helaas met 21-19 verloren. De eindstand kwam daardoor op 5-3 voor BC de Treffers.


23-12-2008 Verslag elfde speelweekend
Winst en verlies tegen Hoogerheide

BBV1 speelde zondag 21 december haar 11de competitiewedstrijd tegen Kaatsheuvel 3. De wedstrijd werd begonnen met het herendubbel, gespeeld door Danny Siemerink en Armand Segers, en het damesdubbel gespeeld door Yvette Nuijten en Priscilla Pechler. Bij het damesdubbel werd de 1ste set redelijk eenvoudig gewonnen maar Yvette en Priscilla kregen het in de 2de set toch wat lastiger, deze werd dan ook verloren waardoor er een 3de set gespeeld moest worden. In de 3de set konden Yvette en Priscilla niet het verschil maken en deze game moest worden weggegeven. Het herendubbel begon veelbelovend. De 1ste set werd in een rap tempo gewonnen, maar in de 2de en ook 3de set sloeg het spelbeeld helemaal om. Toch wisten Danny en Armand op wilskracht te winnen. Danny speelde vervolgens zijn herenenkel, maar verloor deze in 2 sets met vrij ruime cijfers. Tommy Siemerink daarentegen wist zijn goede spel van de afgelopen weken vast te houden en won zijn enkelspel. Yvette speelde een vrij moeilijke damesenkel maar wist de wedstrijd toch knap in een 3 setter te winnen. Vanja de Weerd verloor vervolgens helaas haar enkelspel. De mixen moesten uitwijzen of er een winst uit te halen viel. Priscilla en Armand begonnen eerst met de mixdubbel. Beiden kwamen tijdens de gehele partij niet helemaal in hun eigen spel en er werd dan ook helaas in een 2 setter verloren. Tommy en Vanja konden nog zorgen voor een gelijkspel. Ze speelden een solide partij en de game werd knap gewonnen waardoor de eindstand op een gelijkspel uitkwam. 4-4.
BBV2 moest voor de tweede keer deze competitie haar meerdere erkennen in Hoogerheide 1. Wederom werd met 5-3 verloren en wederom was er het gevoel dat er meer in had gezeten. Maar waarschijnlijk moeten we gewoon erkennen dat Hoogerheide net iets beter is. BBV4 wist thuis echter met 8-0 van Hoogerheide 3 te winnen, zodat de totaalstand tussen BBV en Hoogerheide wel in ons voordeel uitviel.
BBV 3 speelde thuis tegen Drieschaar BC3. De uitwedstrijd tegen dit nieuwe jonge team, werd gewonnen met 8-0 en dus gingen we ervoor om deze uitslag te evenaren. Het herendubbel en damesdubbel werd erg gemakkelijk gewonnen. De tegenstanders zijn wel beter gaan spelen dan in het begin van het seizoen, maar ze moeten nog veel leren en konden dan ook geen enkele vuist maken tegen onze ervaren spelers. Alle 4 de singles werden ook heel gemakkelijk gewonnen en geen enkele speler hoefde voluit te gaan om de buit binnen te halen. Ook de 2 mixen gingen naar BBV3 zodat de stand weer 8-0 werd. De beide jeugdteams verloren met 1-7 en 2-6 van de A jeugd van Veghel.


08-12-2008 Verslag negende speelweekend
Mager weekeinde BBV

Net als het 1e jeugdteam en BBV 4 kreeg ook BBV 1 met een flinke nederlaag te maken: 1-7. Een schrale troost was misschien dat dit slechte resultaat geboekt werd tegen de nummer de poule: Hilvarenbeek. Na een spannende eerste set wisten Danny Siemerink en Armand Segers in hun dubbelspel de tweede set gemakkelijk te winnen. Toch kregen ze het in de derde set niet voor elkaar de winst naar zich toe te trekken. De damesdubbel bestaande uit Yvette Nuijten en Priscilla Pechler wist het ook niet waar te maken; deze partij werd in twee sets verloren. Danny werd in zijn enkelpartij dit keer dik verslagen door zijn tegenstander; helaas verging het zijn broer Tommy Siemerink net zo. Yvette speelde de eerste set sterk, maar op twee punten na ging deze set toch naar haar rivale, waarna deze ook de tweede set vrij gemakkelijk won. Vanja de Weerd was degene die de eer redde, in twee sets werd het enige behaalde wedstrijdpunt binnengehaald. Armand en Priscilla waren alle structuur kwijt in hun mixpartij, alles wat er mis kon gaan, ging ook mis. Het was dan ook niet verrassend dat zij deze partij verloren. Bij Tommy en Vanja ging de mix beter, maar ook hier ging Hilvarenbeek met de winst aan de haal. Wellicht is BC Hilvarenbeek verworden tot een echte ‘angstgegner’ voor BBV 1, gezien de voorgeschiedenis (vorig jaar op 1 wedstrijdpunt het kampioenschap verspeeld aan Hilvarenbeek, enkelpartijen die normaal gewonnen worden en nu niet, enz.)??? Laten we hopen dat de toekomst anders uitwijst!
BBV 2 wist de uitwedstrijd tegen Batho uit Tholen met 6-2 te winnen. Invalster Rianne de Looij haalde 3 punten binnen. Vaste speelster Marleen Janssen deed hetzelfde. Jos Pieter de Lange en René Reusen wonnen het herendubbel. Zij wisten echter hun enkelspelen niet te winnen.
BBV 3 won met 5-3 van Olympus 3.
BBV 4 en BBV U19 verloren hun wedstrijden jammer genoeg met 8-0.


30-11-2008 Verslag achtste speelweekend
BBV 2 levert 4-2 voorsprong in

BBV 2 heeft tegen alle tegenstanders een keer gespeeld en had deze week al weer de tweede ontmoeting met Hirundo. In de dubbels werd er goed gestart. Zowel Jos-Pieter de Lange & Roland Albertema als Hilde Homans& Marleen Janssen wonnen de dubbel. Hoewel de dames dit seizoen erg goed zijn in het spelen van drie sets, wonnen ze dit keer in twee sets. Vervolgens wisten Roland en Jos-Pieter ook hun enkels te winnen. Marleen en Christa Pijnen konden dit echter niet evenaren. Hoewel Christa in haar derde set goed van start ging wist ze de wedstrijd net niet te winnen. Vervolgens werd er gehoopt op winst in de laatste twee partijen, maar Hirundo zette twee sterke gemengd dubbels neer en deze werden jammer genoeg verloren. Dit leverde uiteindelijk een 4-4 uitslag op.
Het team van BBV4 heeft zondag het team Drieschaar 2 te Ossendrecht voor de 2de keer verslagen. Zowel het dames- als het herendubbel werd met een drie setter gewonnen. Theo Zuidema won als enige zijn enkel, ook in drie sets. Karla Siemerink, Elvira de Haan en Michel Nederlof hebben hier helaas wat puntjes laten liggen. De beide gemengd dubbels leverden uiteindelijk de winstpunten. Eindstand 5-3 voor BBV.
Voor BBV R1 was het dit weekend de derde wedstrijd van dit seizoen, die zondagochtend “thuis” gespeeld werd. Dit is de favoriete speldag van dit team. Toch wisten ze hier geen voordeel uit te halen. Na twee spannende sets met de setstanden 22-20, 19-21 wisten Jan de Kok en Mark Verbiest met een derde setstand van 18-21 het winstpunt niet binnen te halen. Ook Wendy Scholten verloor haar enkel in de derde set. Ad Jacobs speelde twee mooie sets, waarin hij tot twee keer toe met 19 punten voor stond. Toch slaagde zijn tegenstander erin deze sets met 20-22 en 22-24 te winnen. Rianne de Looij en Ad Jacobs konden gelukkig in hun mix nog een punt scoren. Daarmee werd de stand tegen Reeshof 5: 1-7.


23-11-2008 Verslag zevende speelweekend
Thriller bij BBV

Met een resultaat van 6-2 tegen Treffers 3-1, maakte BBV R1 het verlies van vorige week in Gilze met 8-0 weer grotendeels goed. De damesdubbel werd door Wendy Scholten en Rianne de Looij vrij gemakkelijk gewonnen. Ook de damesenkel kostte Rianne weinig moeite. Wendy moest wat meer in de strijd gooien in haar enkel, maar wist toch in drie sets een overwinning te behalen. Ook Jan de Kok en Mark van Dorst hadden drie sets nodig om een punt te kunnen scoren. Daarna had Mark nog genoeg energie voor nog eens drie sets. In de derde set stond hij met 10-18 achter en wist terug te komen tot 18-18. De laatste punten kwamen echter voor rekening van André Foesenek. Ad Jacobs moest in zijn enkel Jan Foesenek als zijn meerdere erkennen. Beide mixen werden door BBV R1 gewonnen.
De wedstrijd van BBV3 tegen Flying Shutttle11 was een spannende wedstrijd omdat dit team slechts één plaats hoger stond. Jack Hoppenbrouwers en Lijbert van Driel wonnen verrassend genoeg de herendubbel vrij gemakkelijk in twee sets. Jammer genoeg lieten Lya Kools en Adrian Verdult het afweten in de damesdubbel. Het kwam nog wel op een derde set aan. Doordat er fouten inslopen gaven ze het punt uit handen. De singles werden door de heren gewonnen. Lya verloor haar enkelspel. De tegenstandster van Adrian was voor de geroutineerde Adrian geen partij. Adrian won dan ook in twee sets. Ook beide mixen werden gewonnen, daardoor werd de stand 6-2.
BBV 2 verloor net van Vitesse 1: in eigen huis werd het 3-5. Hierbij werd alle beschikbare tijd gebruikt. Er werden maar liefst zes driesetters gespeeld. De dubbel van zowel Jos-Pieter de Lange & Roland Albertema als van Hilde Homans & Marleen Janssen ging jammer genoeg verloren in drie sets. Christa Pijnen speelde na enige afwezigheid in het team een goede enkel en won in drie sets. Ook Hilde wist in drie sets de eerste damesenkel op haar naam te zetten. Jos-Pieter maakte er een ware thriller van, de wedstrijd ging tot in de derde set erg gelijk op. Uiteindelijk werd het in die derde set 27-25 voor Jos-Pieter. Roland wist, net hersteld van een blessure, toch goede tegenstand te bieden in zijn enkel maar het was net te weinig voor de winst. De stand was toen 3-3, maar de gemengd dubbels liepen niet zo goed als gehoopt en werden verloren.
BBV1 speelde zaterdagavond uit tegen BCO4 uit Oosterhout. Elvira Segers viel in bij BBV. Zij speelde samen met Priscilla Pechler de damesdubbel, die zij ondanks hun goede inzet helaas verloren in twee sets. Daarentegen speelden Danny Siemerink en Armand Segers een solide partij, die in twee sets gewonnen werd. Yvette Nuyten verloor helaas haar enkelspel. Danny moest knokken voor de 3de set en dit resulteerde dan ook in een gewonnen partij. Zowel Priscilla als Tommy Siemerink verloren hun enkelspel. De mixspelen konden bij winst nog zorgen voor een gelijkspel maar dit zat er helaas niet in. Eindstand 6-2 voor BCO4.


11-11-2008 Verslag zesde speelweekend
Goed weekend BBV

BBV 1 heeft dit competitieweekend zijn tweede winst gepakt: 5-3 tegen de Meppers uit Rucphen. Heren Tommy en Danny Siemerink wonnen hun dubbel met een ‘landslide’, om nog maar eens in verkiezingstermen te spreken. Met 21-9 en 21-10 walsten zij over hun tegenspelers heen. Het damesdubbel werd echter niet gewonnen. Yvette Nuijten en Vanja de Weerd konden helaas geen vuist maken tegen de sterke dames van de Meppers. Waar de eerste set nipt verloren werd door de BBV-dames, kwamen ze in de tweede set te langzaam in hun spel en konden zij er geen derde set meer uit slepen. Danny won zijn singlepartij ook weer met gemak. Tweede heer Armand Segers had iets meer moeite met de tegenstander, maar wist toch ook in drie sets uiteindelijk de winst te behalen. Ook bij de enkels lieten de dames van BBV het weer liggen: Yvette moest het afleggen in twee sets en ook Priscilla Pechler moest in Claudia Dockx haar meerdere erkennen, hetzij wel in een uiterst spannende game. Er wordt dus geaast op een revanche! Het mixdubbel van Tommy en Vanja werd in twee sets gewonnen; Armand en Priscilla hadden wederom drie sets nodig om uiteindelijk het felbegeerde winstpunt in de wacht te slepen. Al met al kan er dus teruggekeken worden op een geslaagde en sportieve wedstrijd, waardoor BBV 1 een klein stukje de competitieladder is opgeklommen. 
BBV 2 versloeg Robad 8 met 5-3. Invaller Remy van Eekeren won drie partijen, in het dubbel met hulp van René Reusen en in het gemengd dubbel met Marleen Janssen. De overige 2 punten werden behaald door René en door Hilde Homans in de enkelpartijen. 
De uitslag van de wedstrijd BBV 4 - Robad 10 is 7-1 geworden. Het team met Theo Zuidema, Michel Nederlof, Karla Siemerink en Elvira de Haan doet het tot nu toe heel goed, met 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren wedstrijd. 
Het 2de jeugdteam wist ook te winnen. Na vier weken niet gespeeld te hebben, hadden ze eindelijk weer een wedstrijd. De tegenstanders stonden lager de poule, dus ze hadden al het idee dat ze konden winnen. Na het herendubbel in twee sets gewonnen te hebben, verloren de dames de dubbel in twee sets, waarbij de tweede set eindigde in 22-20. Daarna was het de beurt aan Maaike Krijnen en Eric Fincke om hun enkels te spelen. Maaike speelde goed, maar verloor toch haar wedstrijd in twee sets. Eric won met moeite van zijn tegenstander in drie sets, maar het was wel een mooie wedstrijd om te zien. De stand was toen 2-2. Na een lange pauze verloor Danique haar enkel met 21-17 en 21-14, hoewel ze het haar tegenstandster wel moeilijk maakte. Sven van de Beemt won hierna zijn wedstrijd in twee sets, ook met veel moeite. De stand was weer gelijk, 3-3. Eric en Danique wonnen hierna hun mix in twee sets, wat redelijk goed ging. Maaike en Sven hadden wat meer moeite met de mix. Na de winst in de eerste set verloren ze de tweede, maar ze wonnen de derde set uiteindelijk met 22-20. BBV won de wedstrijd dus met 5-3, wat de tweede overwinning was in deze competitie.


30-10-2008 Laatste nieuws RCW

Laatste nieuws dat we hebben ontvangen van de Regionale Commissie Wedstrijdzaken (RCW): klik hier


28-10-2008 Verslag vijfde speelweekend
Verlies BBV 2 en 3

Het afgelopen weekend was een competitievrij weekend, maar BBV 2 en BBV 3 moesten wel spelen omdat hun wedstrijden verzet waren. Beide teams verloren. 
BBV 2 kwam met een 6-2 nederlaag terug van Tilburg. Het waren ditmaal de dames die voor de punten zorgden. Hilde Homans en Marleen Janssen wonnen hun dubbel in 3 games en Marleen herhaalde die prestatie in haar single. De heren deden er alles aan, maar moesten het onderspit delven tegen de jongere kruikenzeikers. Het kunststukje van 2 weken geleden, toen alsnog een gelijkspel gehaald werd door twee gewonnen gemengd dubbels, lukte deze keer niet. Beide dubbels verloren met 21-19 in de derde game. 
BBV 3 verloor met 5-3 van de Treffers 2 uit Rijsbergen. De punten voor BBV werden gehaald door het herendubbel en de beide gemengd dubbels. Speelster Lya Kools beschreef de tegenstanders als volgt: de heren waren sterk en de dames berensterk. Dus geen schijn van kans. Misschien dat Lya wel een beetje overdreef, want het damesdubbel werd in 3 games verloren. Dus er had met wat geluk zelfs nog een 4-4 uitslag ingezeten. 


08-10-2008 Verslag derde speelweekend
Gemengd dubbels redden BBV 2

BBV 1 had het afgelopen weekend een vrij weekend. 
BBV 2 daarentegen moest vol aan de bak tegen een jeugdig team uit Bavel. Dankzij de winst in beide gemengd dubbels werd nog net een gelijkspel uit het vuur gesleept. Het begon allemaal goed, Jos-Pieter de Lange en René Reusen wonnen het herendubbel en Marleen Janssen en Hilde Homans wonnen de eerste set in het damesdubbel. Zij verloren echter de tweede en derde set. Vervolgens werden 3 singles verloren en wist alleen Roland Albertema zijn enkelspel wist te winnen, met ineens een 4-2 achterstand als gevolg. Dankzij Christa Pijnen met Roland en Marleen en Jos-Pieter werd de 4-4 eindstand bereikt. 
BBV 3 moest ook tegen een jeugdig team, thuis tegen ROBAD 11. Zij hadden minder moeite met hun tegenstanders en behaalden de maximale score van 8-0. 
BBV 4 speelde gelijk tegen Olympus
In de klasse onder 19 jaar moest het tweede jeugdteam het onderspit delven tegen het eerste team van plaatsgenoot The Flying Shuttle.


30-09-2008 Verslag tweede speelweekend
Weer nederlaag BBV 1

Zondag 28 september 2008 moest BBV 1 in alle vroegte een uitwedstrijd spelen tegen Hilvarenbeek. Met goede moed begonnen Tommy en Armand met het herendubbel. Deze ging gelijk op maar de heren trokken helaas in 2 sets toch aan het kortste eind. Yvette en Priscilla speelden een goed damesdubbel maar konden helaas niet het verschil maken. De dames- en herenenkel 2 gespeeld door Yvette en Armand waren spannend. Het ging gelijk op en ze wisten beiden door vechtlust te winnen. 2-2 tussenstand. Dit gaf goede moed voor Vanja en Danny die hun enkelspel gingen spelen. Helaas verloor Vanja in een spannende 3-setter haar enkelspel en ook Danny moest vandaag zijn meerdere erkennen. De mix-dubbel werd gespeeld door Danny met Priscilla en Tommy met Vanja. Ondanks hun goede inzet en gelijk opgaand spel werden beide mix-dubbels verloren. Uiteindelijk werd de eindstand dus 6-2 voor Hilvarenbeek. 
BBV 2 won thuis met 7-1 van Batho 1. Christa Pijnen speelde haar eerste wedstrijd na een blessure. Ze klaagde over stramme spieren, maar wist wel alle 3 partijen te winnen. De tweede overwinning voor BBV 2, maar de competitie is nog lang. 
BBV 4 won in Tholen met 5-3 van het tweede team van Batho.


23-09-2008 Verslag eerste speelweekend 
Start van de competitie

Afgelopen weekend is het nieuwe badmintonseizoen weer begonnen. De Bergse Badminton Vereniging gaat dit jaar de strijd aan met 4 seniorenteams en 2 jeugdteams. Het eerste weekend hoefden slechts 3 teams aan de bak.
Het voormalig team BBV 1 is inmiddels uit elkaar gevallen, waardoor BBV 2 nu als BBV 1 verder mag gaan, en dus ook afgelopen zondag in de eigen sporthal mocht aantreden tegen High Speed 1. Het vorige seizoen kreeg dit team het net niet voor elkaar kampioen te worden in de vierde klasse. Omdat het verschil met de kampioen echter zeer klein was, mocht BBV 2 toch promoveren naar de derde klasse. Helaas eindigde de eerste wedstrijd in een 6-2 overwinning voor de tegenstander; slechts het herendubbel van Armand Segers en Danny Siemerink en de single-partij van Danny werden gewonnen. De beide dames Vanja de Weerd en Yvette Nuijten wisten hun single-partijen wel spannend te maken, maar konden net de winst niet naar zich toe trekken. Hopelijk wordt er de volgende keer een positiever resultaat behaald. 
BBV 2 wist de uitwedstrijd tegen Hirundo 3 in Lage Zwaluwe met 5 – 3 te winnen. De heren deden wat van hun verwacht werd en wonnen vrij gemakkelijk het herendubbel en de beide singles. De dames Hilde Homans en Marleen Janssen hadden meer tijd nodig. Zowel hun dubbel als de beide enkelwedstrijden werden marathonpartijen van 3 lange games maar uiteindelijk werd alles nipt verloren (dames dubbel 29-30, 25-23, 21-19). Door geconcentreerd spel in de gemengd dubbels kon het team uiteindelijk met een verdiende overwinning huiswaarts keren. 
BBV 4 is het badmintoncompetitieseizoen 2008-2009 goed begonnen met een 7-1 overwinning van BC Drieschaar 2 uit Ossendrecht. Het was natuurlijk wel weer even wennen zo’n eerste wedstrijd maar het team, bestaande uit Theo Zuidema, Michel Nederlof, Elvira Segers en Karla Siemerink, wierp zich vol overgave in de strijd en een verdiende ruime overwinning behaald.

Comments