Competitie
 
Op deze pagina staan berichten over de competitie en de verslagen van de competitieweekenden van de teams van BBV.

juli 2019
Competitieteams 2019-2020

Team1- 6e divisie
Kevin, Patrick, Sven, Hilde en Marleen

Team 2- 7e divisie
Jurgen, Michel, Roland, René, Shirley, Manon en Maartje

Team 3- jeugdteam 
Krijn, Jasper, Bowy, Romy, Mariska, Marieke, Emma, Shauni, Melissa en Janey

Invallers
Nicky, Rianne en Femke


10 februari 2019

Afsluiting competitie van de Bergse Badminton Vereniging

Zondag 10 februari speelden alle teams van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De vijfde plaats in de competitie was al voor de laatste wedstrijd van BBV 3 bekend. Nummer vier was buiten bereik en op nummer zes was voldoende voorsprong. De wedstrijd tegen deze nummer zes, Rillandia Smashers 3, deed er dus niet meer toe, maar het team wilde de competitie goed afsluiten.

Dat begon goed met een ruime overwinning van de heren Nickey Deleij en René Reusen. De dames Angela van Eekelen en Femke Castenmiller konden het echter niet bolwerken tegen de Zeeuwse dames. De enkelspelen lieten hetzelfde beeld zien. Nickey en René wonnen vrij gemakkelijk, terwijl Angela en Femke helaas verloren. Femke zat dicht bij een overwinning. De eerste set verloor ze met 20-22, na een voorsprong van 20-19. De tweede set viel het kwartje de goede kant op: 21-19 voor Femke. In de derde set wist Femke geen raad meer met de diepe slagen van de tegenstandster.

Een 3-3 tussenstand dus. Zou BBV 3 net als in de uitwedstrijd beide gemengd dubbels kunnen winnen? Angela en Nickey deden wat van hun verwacht werd en zorgden voor een gemakkelijke overwinning. Angela zal volgend jaar geen competitie meer spelen en op deze manier eindigde ze de competitie met een mooie winst. Met Femke en René ging het minder. De eerste set verloren ze onnodig met 21-17. In de tweede set leken ze het lek boven te hebben en ze liepen gemakkelijk uit naar een 13-5 voorsprong. Vanaf dat moment sloeg René geen shuttle meer goed, zodat een 21-16 nederlaag op het scorebord kwam. 4-4 dus, wat wel weer in lijn is met de middenmoot positie waar het team dit jaar op is uitgekomen.

BBV 1 haalde vijf punten winst in haar laatste wedstrijd. Hiermee eindigt ze op de vierde plaats, een mooie positie. BBV 2 haalden helaas geen punten en eindigt op de vijfde plaats in de poule.

Overige uitslagen zondag 10 februari

BBV 1 - BC Rillandia Smashers: 5 – 3

BBV 2 - BC Pluumpje T 2: 0 – 8


3 februari 2019

Het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging verliest punten aan de directe concurrent

Afgelopen zondag speelde BBV 1 uit tegen BV Groene Ster 3, de directe concurrent voor BBV1 voor de 3e plek. Groene Ster is een jong team dat met training en coaching sterk gegroeid is in de competitie, dus BBV1 wist dat ze meer weerstand zouden krijgen dan tijdens de thuiswedstrijd.

Het herendubbel bestond uit invaller Lijbert van Driel en Kevin van Loon. De heren waren aan elkaar gewaagd, er moest zelfs een verlenging in de eerste set aan te pas komen. Jammer genoeg trokken de heren van Groene Ster uiteindelijk aan het langste eind. De dames Hilde Homans en Marleen Janssen gaven hun dubbel ook niet cadeau, maar ook zij konden het punt niet binnen slepen.

Invaller Lijbert ging in zijn enkelpartij goed van start en liet zijn jonge tegenstander alle hoeken van de baan zien, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Hilde maakte het spannend in haar enkel en moest in de tweede set van een achterstand terugkomen. Uiteindelijk wist ze haar enkel wel te winnen. Het eerste punt was binnen. Kevin en Marleen speelden beiden een goede enkelpartij en Kevin maakte er zelfs een driesetter van. Helaas bleken bleken hun tegenstanders te sterk. BBV 1 startte gemotiveerd aan de mixen om toch nog een of twee punten binnen te slepen. Marleen en Kevin maakten er nog een driesetter van, maar ook deze twee wedstrijdpunten gingen uiteindelijk naar Groene Ster. Einduitslag 1-7.

Zondag 10 februari worden om 10.00 uur de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld in sporthal Tuinwijk. BBV 1 speelt tegen BC Rillandia Smashers 2, BBV2 tegen BC Pluumpje T2 en BBV 3 tegen BC Rillandia Smashers 3.

Overige uitslagen zondag 3 februari BBV 2 – SV Kats 1: 2 – 627 januari 2019

Derde team van de Bergse Badminton Vereniging

Het team van BBV 3 trad zondag 27 januari aan tegen het sterke team van BC Den Ossaert 2, dat een stevige 3e plek in de poule bezet houdt. De vorige wedstrijd eindigde met 7-1 in het voordeel van Den Ossaert, dus er lag een stevige uitdaging in het vooruitschiet. Lijbert van Driel viel deze wedstrijd in.

In het damesdubbel probeerden Adrian Verdult en Femke Castenmiller een punt binnen te halen. De wedstrijd begon goed en het ging gelijk op. Na een stand van 10-10 in de eerste set, konden de dames van BBV 3 het helaas niet vasthouden. De dames van BC Den Ossaert 2 liepen steeds verder uit. De eindstand werd 12-21 in het voordeel van de tegenstander. De tweede set was helaas minder gelijkwaardig en eindigde in een 8-21 stand. Nicky Deleij en Lijbert hadden in de eerste set van het herendubbel eenzelfde soort ervaring. Tot 10-10 ging het gelijk op, maar daarna glipte de set langzaam uit hun handen met een 17-21 eindstand. Met goede moed werd de tweede set begonnen. Met een stand van 20-16 had BBV 3 nog één punt nodig om een derde set af te dwingen. Echter wist de tegenstander 3 setpoints te verdedigen en haalde daarmee ook de tweede set binnen met een stand van 23-21.

Ook in de enkelpartijen was BC Den Ossaert 2 een geduchte tegenstander. De winst van de eerste dames- en herenenkel partij ging naar hen. De tweede dames- en herenenkel partijen brachten meer hoop en bijna werden ze allebei binnen gesleept. Nicky won zijn partij vrij gemakkelijk. Hij moest in de tweede set nog wel even alle zeilen bijzetten om zijn achterstand van 9-15 om te zetten in de stand van 21-15 om hiermee de wedstrijd te winnen. Femke bleek een gewaagde tegenstander voor de dame van BC Den Ossaert 2. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk ging de winst naar de tegenstander.

Met alleen de gemengd dubbelpartijen nog in het vooruitschiet was het voor BBV 3 noodzakelijk om deze allebei binnen te slepen om toch nog wat punten te halen. De statistieken spreken in het voordeel van BBV 3. De gemengd dubbelpartijen komen als sterkste naar voren. En dat werd ook in deze wedstrijd weer bevestigd. Zowel Adrian en Lijbert als Femke en Nicky wonnen hun gemengd dubbel, waarmee de eindstand 3-5 werd. BBV 3 behoud hiermee stevig de 5e plek in de poule, waarin ze 46 games gewonnen heeft in 12 wedstrijden. In vergelijking met vorig seizoen is dit een enorme verbetering. Met nog 2 wedstrijden te gaan, kan deze verbetering alleen nog maar doorzetten.

Overige uitslagen BBV 1 – BC Pluumpje T 1: 3 – 520 januari 2019

Tweede team Bergse Badminton Vereniging wint de Bergse derby

Op zondag 20 januari werd de nieuwe vloer in sportcentrum de Karmel door BBV 2 getest tijdens de uitwedstrijd tegen stadsgenoot the Flying Shuttle’57 2.

Het tweede team bestond uit de spelers Michel Nederlof, Jurgen de Leeuw, Manon van Beers, Maartje Frijters en Shirley Vromans. In het herendubbel wisten Jurgen en Michel in een spannende, gelijk opgaande wedstrijd, in twee sets de winst binnen te halen. De dames van de tegenstander wonnen in twee sets vrij gemakkelijk het damesdubbel. Daardoor was de stand met 1-1 gelijk.

In de singles lukte het BBV 2 om drie van de vier partijen te winnen. Michel en Maartje hadden hier drie sets voor nodig. Shirley wist in twee sets te winnen. Jurgen moest zijn meerdere erkennen in de deze week 60 jaar geworden Wilfried Willemen. Met nog twee gemengd dubbels te gaan staat de tussenstand dan op 2-4, in het voordeel van BBV.

In het gemengd dubbelspel waren Lars en Astrid van TFS’59 2 in twee sets te sterk voor de BBV-spelers Manon en Jurgen. Michel en Shirley speelden een spannende driesetter tegen Monique en Wilfried en het lukte BBV om halverwege de derde set uit te lopen en de winst binnen te halen met 14-21. Eindstand: 3-5 in het voordeel van BBV 2.

Overige uitslagen

BC Astroiden 1 - BBV 1 : 3 – 5

BBV 3 – TFS’57 3 : 3 – 513 januari 2019

Eerste team Bergse Badminton Vereniging kan achterstand op nummer 2 niet verkleinen

Met een uitwedstrijd tegen BV Blauw Wit 1 uit Roosendaal op zondag 13 januari stond er voor het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging een topwedstrijd op het programma in de zesde divisie van de Nederlandse Badminton Bond. Blauw Wit staat stevig op de tweede plaats. BBV 1 volgt dit Roosendaalse team op tien punten op de derde plaats en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Helaas kon het Bergse team niet inlopen op de nummer twee doordat het een minimaal verlies leed met 5-3.

BBV 1 ving de wedstrijd aan met invaller Roland Albertema. Teamcaptain Robert Nitert kon deze wedstrijd niet spelen wegens een blessure. Roland bleek samen met Kevin van Loon een maatje te klein in het herendubbel. In twee sets verloren zij. De dames Hilde Homans en Marleen Janssen hadden meer succes in hun dubbelpartij. Hoewel de eerste set met 21-19 werd verloren was daarna het Roosendaalse verzet snel gebroken en haalde de Bergse dames het eerste punt binnen voor BBV.

In de enkels moesten de heren nog eens hun meerdere erkennen in hun Roosendaalse tegenstander. In twee sets gingen beide enkelpartijen verloren. De dames trokken de tussenstand weer recht door allebei de enkelpartijen in winst om te zetten. De twee mixpartijen moesten uiteindelijk een beslissing brengen welk team er met de winst vandoor zou gaan, of dat het zou uitdraaien op een gelijkspel. Hoewel beide partijen gelijk op gingen had het Bergse team net niet het geluk om minimaal één partij over de streep te trekken. Hierdoor ontstond er een 5-3 overwinning voor het eerste team van Blauw Wit.

Door deze overwinning loopt Blauw Wit verder uit op het Bergse team. BBV 1 staat echter nog stevig op de derde plaats in de zesde divisie. Vrijdag 18 januari staat er een uitwedstrijd op het programma tegen het eerste team van Astroiden uit Oost-Souburg.

Overige uitslagen

BC Terneuzen 1 – BBV 2: 8 – 0

BC Sinar 1 - BBV 3: 6-216 december 2018

Ruime overwinning voor BBV 3 van de Bergse Badminton Vereniging

Voor het team BBV 3 stond de wedstrijd tegen BC Terneuzen 2 op zondag 16 december gepland. Hier werd in de vorige uitwedstrijd met 6-2 van gewonnen en dit gaf aanleiding tot een positieve instelling om ook de thuiswedstrijd binnen te slepen. Beide teams hadden een iets andere opstelling dan de vorige wedstrijd. Voor BBV 3 speelde deze keer Angela van Eekelen en de tegenstander had een nieuwe heer in de gelederen.

Er werd gestart met het heren- en damesdubbel. Voor de heren van BBV 3 liep het redelijk soepel. De eerste set werd redelijk eenvoudig gewonnen. De tweede set startte zelfs met een 10-0 voorsprong. De tegenstander kwam nog goed terug naar een 12-8 stand, maar met een stand van 21- 13 haalden Nicky Deleij en René Reusen het eerste punt binnen. Het damesdubbel met Angela van Eekelen en Rianne de Looij leek in de eerste set een gewaagde partij te hebben aan de dames van BC Terneuzen 2. De set werd met een spannende stand van 19-21 nipt verloren. Echter de dames van BBV 3 herpakten zich goed door de volgende sets met 21-6 en 21-8 binnen te slepen.

René kon zich opmaken voor zijn enkel partij tegen de nieuwe heer. Deze had in de competitie nog geen enkelspel verloren, maar René was erop gebrand om daar verandering in te brengen. De wedstrijd was erg spannend, het ging gelijk op. René wist deze wedstrijd met 21-19 te winnen. Ook de tweede set bleef spannend. Waar René achter elkaar 6 punten wist te scoren, maakte de tegenstander er snel 6-5 van. Daarna werd om elk punt geknokt en René pakte ook de tweede set met 21-18. Nicky won de eerste enkelpartij vrij soepel met 21-7. De tweede set was echter een stuk spannender, maar met 21-18 leverde dit ook een punt op voor BBV 3.

Angela had zich moedig als eerste dame opgegeven en moest aantreden tegen de sterkste dame van BC Terneuzen 2. Helaas was de wedstrijd in twee sets (12-21 en 6-21) voorbij. Rianne haalde de eerste set van haar enkelpartij eenvoudig binnen (21-8). De tweede set leek dus geen probleem te zijn, maar het werd alsnog erg spannend. Rianne kwam goed terug van 17-20 naar uiteindelijk een overwinning van 22-20.

De gemengd dubbels waren nog spannend. Angela en Nicky gaven de eerste set met een 18-21 eindstand aan de tegenstander. Hun doelstelling werd een derde set. Die kregen ze ook, toen ze de tweede set met 21-18 wonnen. Het begin van de derde set liep erg stroef, maar uiteindelijk zetten Angela en Nicky deze set met een 21-13 eindstand naar hun hand. Ook René en Rianne hadden het moeilijk in de eerste set, maar zij wisten deze toch met 21- 19 te winnen. De winst in de tweede set werd makkelijker gepakt (21-14). Met een eindstand van 7 – 1 boekte BBV 3 een ruime overwinning.

Overige uitslagen

BBV 1 : BV Groene Ster 3: 5 – 3

BBV 2 : BC Terneuzen 1: 1 – 7


9 december 2018

Tweede team Bergse Badminton Vereniging had niet zo’n beste week

Drie wedstrijden in zes dagen, dat is een flinke opgave. Na de eerste wedstrijd zondag 2 december in eigen huis te hebben verloren van BV De Drieschaar 1, vertrok het tweede team van de Bergse Badminton Vereniging op de avond vóór pakjesavond naar het Zeeuws-Vlaamse Sluis voor de uitwedstrijd tegen BC Schepnet 1.

Het tweede team bestond die avond uit de spelers Michel Nederlof, Patrick van de Kasteele, Jurgen de Leeuw, Manon van Beers en Maartje Frijters, die weer bijna volledig hersteld was van een operatie. Shirley Vromans moest afhaken vanwege de griep. In het herendubbel streden Jurgen en Patrick heel hard om er een derde set uit te slepen, maar helaas zagen zij met 26-24 de winst naar Schepnet gaan. Ook het damesdubbel was spannend, maar daar ging de winst ook naar de thuisspelende ploeg in de derde set met 23-21. En daarmee was de toon al gezet.

In de singles moesten Michel, Jurgen en Manon in twee sets hun meerdere erkennen in de spelers van Schepnet. Maartje heeft in haar single de derde set moeten opgeven, omdat haar gezondheid verder spelen niet toe liet. Met nog twee gemengd dubbelpartijen te gaan stond de teller voor BBV in deze wedstrijd nog op nul.

In het gemengd dubbelspel boden de spelers van BBV 2 veel tegenstand. Beide wedstrijden waren spannend. Patrick en Maartje redden het net niet in twee sets (21-18 en 21-19). Michel en Manon trokken na 3 sets aan het kortste eind (21-19). Eindstand: 8-0 voor de spelers uit Zeeuws-Vlaanderen.

Op vrijdag 7 december was de derde wedstrijd. Ook deze keer een uitwedstrijd. BC Pluumpje T2 werd bezocht in Goes. Een avond om snel te vergeten na een 6-2 verlies. Maar wel een bittergarnituurtje na afloop als troostvoer. Hopelijk een beter resultaat in de thuiswedstrijd op 16 december!

Overige uitslagen

Olympus 69 SV 1 : BBV 1: 4- 4

Marathon VSV 2 : BBV 3: 5 – 32 december 2018

Eerste team Bergse Badminton Vereniging krabbelt weer op door ruime overwinning tegen BC Hoeven

BBV 1 heeft zondag 2 december een prima zege weten te behalen in hun thuiswedstrijd in sporthal de Tuinwijk. Met deze overwinning doorbreekt het eerste team een periode van een aantal gelijke spelen en de ruime nederlaag twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen Goes. Door de 6-2 overwinning tegen de Hoevense opponent heeft het Bergse team weer zicht op de tweede plaats in de zesde divisie van de Nederlandse Badminton Bond.

De wedstrijd werd aangevangen met een herendubbelspel en een damesdubbel. Beide partijen werden in twee sets omgezet in een overwinning. Vervolgens waren de enkelpartijen aan de beurt. De dames van het Bergse team deden dit een stuk beter dan de heren. Hilde Homans en Marleen Janssen pakten allebei een overwinning in hun enkelpartij. De heren Kevin van Loon en Robert Nitert moesten beide hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Kevin verloor nipt in twee sets, Robert wist er nog een derde set uit te slepen maar dat was niet voldoende voor een overwinning in zijn partij.

Met een 4-2 voorsprong werd de wedstrijd tegen B.C. Hoeven afgesloten met twee mixpartijen. De eerste mixpartij van Hilde en Robert werd in twee sets omgezet in een overwinning voor BBV. Marleen en Kevin hadden er drie sets voor nodig en zij konden ook hun partij winnend afsluiten.

Door deze 6-2 overwinning staat BBV 1 op de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Goes. Het eerste team van Blauw Wit Roosendaal volgt op de derde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Aankomend weekend staat voor het eerste team de derby op het programma tegen SV Olympus 69 uit Halsteren. Het tweede team speelt dat weekend uit bij Goes, terwijl het derde team het opneemt in een uitwedstrijd tegen Marathon in Vlissingen.

Overige uitslagen:

BBV 2 - BC De Drieschaar 1: 2 - 618 november 2018

Onfortuinlijk verlies bij team 3 van de Bergse Badminton Vereniging

Na de 7-1 overwinning van de zondag daarvoor, trok het derde team van de Bergse Badminton Vereniging op woensdag 14 november vol goede moed naar Hulst voor de uitwedstrijd tegen Den Ossaert BC 2. Na jaren alleen tegen Brabantse teams gespeeld te hebben, komt dit team dit jaar vaker in Zeeland. Leuk, dat betekent nieuwe tegenstanders maar ook nieuwe omstandigheden. Den Ossaert speelt in een tennishal die verscholen ligt achter een andere sporthal. Toen ze die eindelijk gevonden hadden, zagen ze dat de badmintonvelden zijn opgesteld op het tennistapijt, een ondergrond die zij niet gewend zijn. Een nieuwe uitdaging, maar nog altijd gemakkelijker dan de wedstrijd tegen de Kats waar het lage plafond hen voor onoverkomelijke problemen stelde. Angela van Eekelen en Femke Castenmiller verloren het damesdubbel kansloos in twee sets. Ze konden natuurlijk de vloer de schuld geven, maar ze waren ook onder de indruk van een linkshandige tegenstandster die ineens het racket overpakte in haar rechterhand, waarmee ze heel goed overweg kon. De heren Nicky Deleij en René Reusen leken beter met de omstandigheden om te kunnen gaan. De eerste set was nog even wennen aan de vloer, maar de tweede set werd met 21-19 gewonnen en ook in de derde set ging het lange tijd goed. Helaas verloren ze deze echter toch met 22-20. Alleen René wist vervolgens zijn enkelspel te winnen, waardoor BBV 3 na 6 wedstrijden tegen een 5-1 achterstand aankeek. De mix dubbels leken de stand weer een dragelijker aanzien te gaan geven, toen beide eerste sets gewonnen werden. Het mocht echter niet zo zijn. Beide wedstrijden werden verloren, waarbij vooral Angela en Nicky er erg dichtbij waren. Ze verloren de derde set in de verlenging met 25 -23. Uiteindelijk was er dus een forse nederlaag van 7 – 1.

Een tegenvaller deze week. Toch doet BBV 3 het niet zo slecht. Ze is een keurige middenmotor, met 3 wedstrijden gewonnen, 3 verloren en één gelijkspel.

Overige uitslagen:

Pluumpje BC T 1 – BBV 1: 7 - 111 november 2018

Tweede team Bergse Badminton Vereniging boekt ruime zege op The Flying Shuttle ’57 2

Op een regenachtige zondagochtend op 11 november heeft het tweede team van de Bergse Badminton Vereniging tijdens een thuiswedstrijd een flinke overwinning weten te behalen. In Sporthal Tuinwijk werd The Flying Shuttle verslagen met 7-1. Na een gelijkspel tijdens de eerste competitiewedstrijd, is dit de derde overwinning op rij.

Het tweede team bestond vandaag uit de spelers Michel Nederlof, Patrick van de Kasteele, Manon van Beers en Shirley Vromans. Maartje Frijters en Jurgen de Leeuw konden helaas niet meedoen. In de partij tegen TFS ’57 2 wist alleen Michel zijn enkelpartij niet in winst om te zetten. Hij moest in drie sets zijn meerdere erkennen in Wilfried Willemen. Patrick, Manon en Shirley hadden minder moeite met hun tegenstander in het enkelspel. Patrick won in twee sets met 21-14 en 21-11 van Federico Castaldo. Ook de dames wonnen in twee sets. Shirley met 21-14 en 21-12 van Monique de Laet, Manon met 21-19 en 21-11 van Astrid Looij.

Zowel het damesdubbel als het herendubbel werden relatief eenvoudig in twee sets in het voordeel van het thuisspelende team beslist. Manon en Shirley wonnen hun partij met twee keer 21-12. Patrick en Michel wonnen met twee keer 21-16. Na zes partijen was de winst al binnen.

In het gemengd dubbelspel boden de spelers van TFS ’57 2 meer tegenstand. In beide partijen moest er een derde set aan te pas komen. Michel en Shirley hadden na een makkelijke eerste set (21-7) te weinig focus tijdens de tweede set. Lars Kruidenier en Astrid gingen beter spelen en haalden deze set binnen (18-21). De derde set viel uit in het voordeel van BBV (21-14). Patrick/Manon en Wilfried/Monique waren erg aan elkaar gewaagd. Met een schreeuw van blijdschap werd de derde set binnengeharkt door BBV (19-21, 21-19, 21-19).

Overige uitslagen:

BBV 1 - Atroiden BC 1: 4 - 4

BBV 3 - The Flying Shuttle ’57 3: 7 -13 november 2018

Eerste team Bergse Badminton Vereniging houdt zicht op de eerste plaats

Na een prima overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen Hoeven BC 3 heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging gelijk gespeeld tegen Rillandia Smashers BC 2. Daarmee handhaaft het Bergse team zich in de bovenste regionen van de ranglijst van de Zesde Divisie.

Sinds dit seizoen heeft de Nederlandse Badminton Bond het besluit genomen om de West-Brabantse verenigingen in te delen bij de badminton verenigingen uit Zeeland. Afgelopen vrijdagavond stond voor BBV 1 de eerste uitwedstrijd op het programma op Zeeuwse bodem. In Kruiningen, waar Rillandia Smashers is gehuisvest, werden de twee dubbelpartijen keurig verdeeld tussen de twee teams. Hilde Homans en Marleen Janssen pakte het eerste punt voor BBV na een spannende driesetter. Het herendubbel werd door Kevin van Loon en Robert Nitert in twee sets verloren.

In de vier enkelpartijen wist het Bergse team drie partijen in winst om te zetten. Hilde en Kevin konden hun partij in twee sets in hun voordeel beslissen. Marleen had hiervoor drie sets nodig. Robert kon zijn partij niet winnend afsluiten, hoewel de setstanden erg dicht bij elkaar lagen. Met de drie winstpunten uit de enkelpartijen en het behaalde punt in het damesdubbel was BBV 1 al zeker van een gelijkspel. In de twee mixpartijen ging de Bergse formatie op zoek naar een volgende overwinning. Helaas voor het Bergse team bleek Rillandia erg sterk in hun mixpartijen. Hilde en Robert verloren voor het eerst dit seizoen hun partij. Marleen en Kevin konden er nog een beslissende derde set uitslepen. Jammergenoeg konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten in de derde set. Een 4-4 eindstand bleek aan het einde van de wedstrijd een juiste vertaling van deze avond.

Zondag 11 november speelt BBV 1 thuis haar volgende wedstrijd. Dan komt BC Astroiden uit Oost Souburg op bezoek. Ook de twee andere competitieteams van BBV spelen deze zondag een thuiswedstrijd in sporthal de Tuinwijk. BBV 2 speelt tegen het tweede team van The Flying Shuttle ‘57. Het derde team ontvangt gelijktijdig het derde team van The Flying Shuttle ‘57. De drie partijen starten om 10:00 uur.

Overige uitslagen Rillandia Smashers BC 3 - BBBV 3: 3-5


2017-2018

3 december 2017
BBV 5 speelt tegen de koploper

BBV 5 speelde thuis tegen BC 67 Veghel 5. Dit team uit Oost-Brabant is nog ongeslagen en staat in de competitie van de vierde klasse, afdeling 2, aan kop. Dat het niet gemakkelijk zou worden, wist BBV 5 wel. Het herendubbel ging moeizaam van start met Raymond Albertema en Stijn van Loon. Helaas verloren ze in twee sets. Het damesdubbel met Claudia Mol en Femke Castenmiller begon goed. Het ging gelijk op maar de 1e set werd door de dames van Veghel gewonnen met 16-21. Ook de 2e set was voor de tegenpartij. Vol goede moed begon het team aan de enkelspellen. Stijn maakte er een spannende 1e set van en won deze met 25-23. Helaas kon hij de winst niet voortzetten en verloor hij zijn 2e en 3e set. Femke speelde een goede 1e set maar kon net niet winnen. Ook de 2e set was voor de dame van Veghel. Raymond en Claudia hadden het zwaar in de enkels en verloren beide in twee sets. De hoop was voor BBV 5 gevestigd op de mixpartijen. Stijn en Claudia zaten niet lekker in de wedstrijd en verloren beide sets. Bij Raymond en Femke ging het beter maar ook bij hen was de tegenpartij te sterk. Uitslag: 0-8 verloren

Overige uitslagen BBV 1 - BC Oirschot 2: 5 – 3


19 november 2017
Dames van BBV 2 zorgen voor punten

BBV 2 van de Berge Badminton Vereniging speelde afgelopen weekend tegen BC Hoeven 3. Helaas was het BBV-team niet compleet, onder andere vanwege een blessure van Shirley Vromans. Dat betekende dat de twee dames alle partijen voor hun rekening moesten nemen. Ook ontbrak één van de heren. Gelukkig was Lijbert van Driel bereid om in te vallen, zodat deze wedstrijd gewoon gespeeld kon worden. Zoals gebruikelijk startte het team met de dubbelpartijen.

Het damesdubbel werd door Maartje Frijters en Sanne Rockx in drie spannende sets gewonnen (21-13, 14-21 en 21-16). Het herendubbel werd door Patrick van de Kasteele en Lijbert van Driel helaas in twee sets verloren. Patrick verloor zijn single consequent twee keer met dezelfde stand van 7-21. Lijbert had even tijd nodig om bij de single in zijn spel te komen. In de eerste set scoorde hij slechts vijf punten, maar in de tweede set had hij de smaak te pakken en kwam hij slechts drie punten te kort om er een derde set uit te slepen. Ook Sanne moest even warmdraaien in haar single. De eerste set was duidelijk voor de tegenstander, maar in de tweede set haalde Sanne 19 punten. Helaas niet genoeg voor een derde set.

Maartje zorgde nog voor de nodige spanning bij het spelen van haar single. Ze won haar eerste set met 21-17. In de tweede set moest er nog flink gevochten worden en uiteindelijk won ze deze set met 23-21. Dat werd het tweede winstpunt voor BBV 2. Een gelijkspel behoorde nog tot de mogelijkheden. Het gemengddubbel van Maartje en Patrick leverde helaas geen punten op (11-21 en 18-21). Lijbert en Sanne verloren de eerste set en verloren helaas de tweede set nipt (21-23). Daar ging de laatste kans om via een derde set nog een winstpunt binnen te halen. Al met al heeft het team lekker gespeeld. Eindstand 2-6 verloren

Overige uitslagen

ESBV Panache 1 - BBV 1: 8-0

BC de Meppers 3 - BBV 3: 7-1

BBV 4 - BV Hoeven 5 5-312 november 2017
Eerste team Bergse Badminton Vereniging pakte tweede overwinning op rij

Na een prima overwinning vorige week thuis tegen BC Geldrop heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) een volgende overwinning weten te behalen in de tweede klasse tegen BC Veldhoven 2. Het werd 3-5 in deze uitwedstrijd.

De dames Hilde Homans en Marleen Janssen kende weinig problemen met hun opponent in het damesdubbelspel. Met de scores 2-21 en 11-21 werd het eerste punt voor het Bergse team binnengehaald. De heren hadden een moeilijkere partij. Robert Nitert en Kevin van Loon wisten de eerste set van hun partij winnend af te sluiten. Helaas konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten. Hierdoor was een derde set nodig. Deze werd helaas in het voordeel van BC Veldhoven beslist.

In het enkelspel wisten de dames beide een overwinning in twee sets binnen te slepen. Ook de heren ging goed van start en wisten hun eerste set winnend af te sluiten. Robert kon het goede spel uit de eerste set herhalen in de tweede set en pakte zo de overwinning. Kevin kon, als gevolg van een opgelopen blessure de wedstrijd niet verder naar zijn hand zetten en verloor zijn enkelpartij in drie sets.

De mixpartijen werden aangevangen met een 4-2 voorsprong voor het Bergse team. De twee mixpartijen werden keurig tussen beide verenigingen verdeeld. Hilde en Robert wonnen hun gemengd dubbelpartij in twee sets. Marleen en Kevin waren in hun wedstrijd niet opgewassen tegen de tegenstander uit Veldhoven. Daardoor werd de eindstand op 3-5 bepaald.

Door deze overwinning haakt BBV 1 weer aan bij de bovenste teams in de ranglijst. Het sterke BC Alouete uit Best heeft de koppositie stevig in handen, gevolgd door het eerste team uit Kerkdriel. Daaronder vormt zich een spannend gevecht tussen Geldrop, Panache uit Eindhoven en het eerste team van BBV om de derde plaats in de ranglijst. Op woensdagavond 29 november vervolgt BBV 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen het tweede team uit Oirschot.

Overige uitslagen

BBV 2 - BV GroeneSter 3: 2 – 6

BBV 4 - BC de Zwaluwen 6: 0 – 8

BC FST 4 - BBV 5: 7 - 15 november 2017
BBV 3 verliest nipt

In het weekend speelde BBV 3 een thuiswedstrijd tegen SV Hirundo 1 uit Lage Zwaluwe. Christa Johannes ontbrak helaas vanwege een blessure. Het herendubbel van Roland Albertema en Ted van Varsseveld ging in twee sets verloren (11-21 en 14-21. ) De heren speelden niet slecht, maar de tegenstander was echter een maatje te groot. Priscillla Pechler en Carin Snepvangers wonnen het damesdubbel na een spannende eerste set in twee sets (21-19 en 21-16). De herenenkels leverden BBV geen punten op. Jurgen de Leeuw verloor met 10-21 en 6-21. Gelukkig deden de dames het een stuk beter. Priscillla en Carin wonnen met respectievelijk 21-19, 21-11 en met 21-8, 21-16. Na zes partijen was de stand 3-3. Het kon nog alle kanten op. Mogelijk gloorde hier zelfs het eerste puntje voor BBV 3. Helaas leverde het gemengddubbel van Priscillla en Jurgen geen punten op (9-21 en 7-21). Ook Carin en Ted slaagden er niet in om nog een punt binnen te slepen (12-21 en 13-21). Jammer genoeg geen winst voor team BBV 3. Uitslag: 3 – 5 verloren.

Overige uitslagen BBV 1 - BC Geldrop 9: 7-1

SV Olympus '69 1 - BBV2: 7-1

TFS '57 4 - BBV 4: 7-1

BBV 5 - BC Oss 2: 1-729 oktober 2017
BBV 4 nog steeds ongeslagen

BBV 4 heeft zaterdag 28 oktober haar ongeslagen status weten te behouden in de lastige uitwedstrijd tegen BC Oosterhout 6. Met de derde overwinning op rij heeft het team een mooie seizoenstart. Het duel begon met de enkelspelen. De dames Adrian Verdult en Angela van Eekelen verloren helaas met duidelijke cijfers. René Reusen en Nicky Deleij wisten hun enkelspel wel te winnen. René had voor de derde keer dit seizoen een zware enkelpartij. Uiteindelijk won hij de derde set met 21 – 19 dankzij een misser van de tegenstander. Nicky had ook drie zware sets, hij won met de standen 21-18, 17-21 en 21-16. Het damesdubbel was wederom een prooi voor Oosterhout, hoewel Adrian en Angela goed partij wisten te geven. Ze komen steeds beter in hun spel en we verwachten binnenkort de eerste damesdubbel overwinning. Het herendubbel werd wel gewonnen, ondanks de kuitblessure die René op het einde van zijn enkelpartij had opgelopen. Zoals zo vaak moesten de gemengddubbels de beslissing brengen. Deze werden beide gewonnen, waarbij Angela en Nicky na een terugval in de tweede set uiteindelijk de derde set gedecideerd met 21-13 binnenhaalden. BBV 4 speelt dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling. Nicky speelt voor de eerste keer competitie en doet dat uitstekend met acht overwinningen uit negen wedstrijden. Adrian heeft bijna een jaar niet gespeeld vanwege een blessure, maar speelt nu toch drie wedstrijden per keer. Ondanks het nieuwe team is het samenspel goed, zoals blijkt uit de gemengddubbels die voor de derde keer dit seizoen zorgden voor de eindoverwinning.

Overige uitslagen BBV 1 - BC Alouette 6: 2 – 6 BBV 3 - BV GroeneSter 3: 1 – 7 BBV 5 - SCBC Reeshof 8: 0 - 88 oktober 2017
Competitieverslag BBV 5

BBV 5 ging dit weekend in Dongen de strijd aan met BC Shot 5. Het team startte met de dubbelpartijen. Het damesdubbel van Claudia Mol en Femke Castenmiller begon goed, maar het werd toch een zware wedstrijd. Uiteindelijk was te zien dat het niveau van de tegenstander beter was en ging de winst naar BC Shot. In het herendubbel van Raymond Albertema en Stijn van Loon was te zien dat BBV het moeilijk had. Voor Stijn van Loon was dit een van de eerste wedstrijden die hij speelde.

De eerste set in het enkelspel van Femke begon goed en ze liep met de score uit op de tegenpartij. Helaas kon ze deze drive niet vasthouden en verloor ze de set met 19-21. Hierbij kon je wel zien dat Femke de wedstrijd niet heeft weggegeven en dat de tegenpartij moeite moest doen om punten te scoren. Helaas werd ook de tweede set verloren door Femke.

De enkelpartijen van Claudia en van Raymond verliepen niet lekker. Beiden hadden moeite om BC Shot bij te houden. Het enkelspel van Stijn verliep goed. Door de trainingen die hij heeft gehad kon hij goed meekomen, maar ook hier ging het winnende punt naar de tegen partij.

Claudia en Stijn hadden een zware wedstrijd tijdens de mix. Ze hebben toch een paar mooie rally’s gemaakt en een aantal punten gescoord. De mix van Femke en Raymond ging in de eerste set niet soepel, maar na een mooie terugkomst in de tweede set konden ze helaas net niet winnen. Ze behaalden wel een mooie score van 20-22. In december wordt de thuiswedstrijd tegen BC Shot gespeeld. Het team gaat aan zijn comeback werken en zal er alles aan doen om dan te winnen. Eindstand: 8 – 0 verloren.

Overige uitslagen BCSV 2 - BBV 1: 0 – 8

BBV 2 - BC de Meppers 3 1 – 71 oktober 2017
Eerste team Bergse Badminton Vereniging verliest met minimale cijfers van B.C. Kerkdriel.

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft het eerste team van BBV helaas net niet de eerste thuisoverwinning in het nog prille badmintonseizoen weten te behalen. BBV 1 speelt dit jaar in de Tweede Klasse van de regionale competitie bij de Nederlandse Badminton Bond. Tegen het eerste team van B.C. Kerkdriel heeft BBV 1 zondag 1 oktober met het minimale verschil van 3-5 verloren.

Vanwege een blessure bij één van de vaste teamleden deden aan deze wedstrijd twee invallers mee. In het herendubbelspel won Robert Nitert met invaller Roland Albertma in twee sets van hun Kerkdrielse opponent. Ook het damesdubbelspel kon in twee sets in winst worden omgezet door Hilde Homans en Marleen Janssen. De dames wonnen met ruime cijfers hun partij.

In het enkelspel pakte Hilde het derde winstpunt voor het Bergse team. Robert had ook goede kansen om zijn enkelpartij winnend af te sluiten. In drie sets, waarbij twee sets in een verlenging pas werden beslist, kwam hij net enkele punten te kort om de overwinning te pakken. Marleen en invaller Iain Hall verloren in twee sets hun enkelpartij.

De mixpartijen werden aangevangen met een gelijke tussenstand van 3-3. Daardoor waren alle scenario’s nog mogelijk. Helaas werden beide mixpartijen met verlies afgesloten. Zowel het eerste mixkoppel Hilde en Robert als het tweede mixteam Marleen en Iain verloren in twee sets van hun tegenstanders uit Kerkdriel. Daardoor werd de eindstand bepaald op 3-5. Komende zondag speelt het eerste team haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Vught is BCSV 2 de volgende tegenstander.

Overige uitslagen

SV Hirundo 1 - BBV 2: 4 - 4

BBV 3 - SV Olympus '69 1: 0 – 8

BBV 5 - TFS '57 5: 0 –8


24 september 2017
Uitslagen Bergse Badminton Vereniging

Dit weekend stonden er slechts drie wedstrijden voor BBV op het programma. Door omstandigheden (o.a. blessures) is hiervan maar één wedstrijd gespeeld. Bij deze partijen streden twee teams van BBV tegen elkaar.

BBV2 speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen. Het was meteen een thuiswedstrijd tegen BBV 3. Het damesdubbel werd door Sanne Rockx en Maartje Frijters vrij gemakkelijk gewonnen met twee keer 21-11 van Carin Snepvangers en invaller Petra Touw. Ook het herendubbel werd door Patrick van de Kasteele en Michel Nederlof vrij gemakkelijk gewonnen met 21-11 en 21-16 van Ted van Varsseveld en Jurgen de Leeuw. Beide heren hebben hun enkelpartij gewonnen. De enkelwedstrijd tussen Patrick en Jurgen was een spannende driesetter, maar de winst was voor Patrick. Shirley Vromans heeft haar enkelpartij van Carin verloren. Sanne wist er wel met de winst vandoor te gaan. De mixpartij van Shirley en Michel tegen Jurgen en Petra is gewonnen met 21-16 en 21-17. Maartje en Patrick hadden het tegen Ted en Carin wat lastiger en hadden drie sets nodig om de winst naar BBV 2 te slepen. Eindstand: BBV 2 – BBV 3: 7-1.


17 september 2017
Competitie Bergse Badminton Vereniging gestart

De competitie is weer gestart bij de Bergse Badminton Vereniging (BBV). Ook dit jaar doen er vijf teams mee. Geen van de vijf teams speelt in dezelfde samenstelling als vorig jaar. De teamgenoten zullen de eerste wedstrijden nog aan elkaar moeten wennen in de (gemengd) dubbelpartijen. Hieronder een kort verslag van twee teams.

BBV 3 startte met een thuiswedstrijd tegen BC De Meppers 3. Roland Albertema bracht als enige een punt binnen. Zijn derde set wist hij nipt met twee punten verschil te winnen. De derde set van Priscilla Pechler en de derde set van Roland met Priscilla leverde helaas punten op voor de tegenstander. De kop is er af en hopelijk brengen de volgende wedstrijden meer punten op. Eindstand: BBV 3 – BC De Meppers 3: 1 – 7

Voor BBV 4 begon de competitie al op zaterdagochtend met een uitwedstrijd tegen Hoeven. De Hoevense dames waren helaas iets te sterk voor Angela van Eekelen en Rianne de Looij. De heren Nicky Deleij en René Reusen wisten hun dubbel en beide enkelspelen wel te winnen. De gemengd dubbels moesten de doorslag geven Zowel Nicky met Angela als René met Adrian Verdult wonnen die partij. Voor Nicky was het de eerste competitiewedstrijd die hij dus met 3 overwinningen besloot. Eindstand: Hoeven 5 – BBV 4 : 3 – 5

Eindstand: BBV 1 – ESBV Panache 1:4 -4