Competitie
 
Op deze pagina staan berichten over de competitie en de verslagen van de competitieweekenden van de teams van BBV.

3 november 2018

Eerste team Bergse Badminton Vereniging houdt zicht op de eerste plaats

Na een prima overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen Hoeven BC 3 heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging gelijk gespeeld tegen Rillandia Smashers BC 2. Daarmee handhaaft het Bergse team zich in de bovenste regionen van de ranglijst van de Zesde Divisie.

Sinds dit seizoen heeft de Nederlandse Badminton Bond het besluit genomen om de West-Brabantse verenigingen in te delen bij de badminton verenigingen uit Zeeland. Afgelopen vrijdagavond stond voor BBV 1 de eerste uitwedstrijd op het programma op Zeeuwse bodem. In Kruiningen, waar Rillandia Smashers is gehuisvest, werden de twee dubbelpartijen keurig verdeeld tussen de twee teams. Hilde Homans en Marleen Janssen pakte het eerste punt voor BBV na een spannende driesetter. Het herendubbel werd door Kevin van Loon en Robert Nitert in twee sets verloren.

In de vier enkelpartijen wist het Bergse team drie partijen in winst om te zetten. Hilde en Kevin konden hun partij in twee sets in hun voordeel beslissen. Marleen had hiervoor drie sets nodig. Robert kon zijn partij niet winnend afsluiten, hoewel de setstanden erg dicht bij elkaar lagen. Met de drie winstpunten uit de enkelpartijen en het behaalde punt in het damesdubbel was BBV 1 al zeker van een gelijkspel. In de twee mixpartijen ging de Bergse formatie op zoek naar een volgende overwinning. Helaas voor het Bergse team bleek Rillandia erg sterk in hun mixpartijen. Hilde en Robert verloren voor het eerst dit seizoen hun partij. Marleen en Kevin konden er nog een beslissende derde set uitslepen. Jammergenoeg konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten in de derde set. Een 4-4 eindstand bleek aan het einde van de wedstrijd een juiste vertaling van deze avond.

Zondag 11 november speelt BBV 1 thuis haar volgende wedstrijd. Dan komt BC Astroiden uit Oost Souburg op bezoek. Ook de twee andere competitieteams van BBV spelen deze zondag een thuiswedstrijd in sporthal de Tuinwijk. BBV 2 speelt tegen het tweede team van The Flying Shuttle ‘57. Het derde team ontvangt gelijktijdig het derde team van The Flying Shuttle ‘57. De drie partijen starten om 10:00 uur.

Overige uitslagen Rillandia Smashers BC 3 - BBBV 3: 3-5


2017-2018

3 december 2017
BBV 5 speelt tegen de koploper

BBV 5 speelde thuis tegen BC 67 Veghel 5. Dit team uit Oost-Brabant is nog ongeslagen en staat in de competitie van de vierde klasse, afdeling 2, aan kop. Dat het niet gemakkelijk zou worden, wist BBV 5 wel. Het herendubbel ging moeizaam van start met Raymond Albertema en Stijn van Loon. Helaas verloren ze in twee sets. Het damesdubbel met Claudia Mol en Femke Castenmiller begon goed. Het ging gelijk op maar de 1e set werd door de dames van Veghel gewonnen met 16-21. Ook de 2e set was voor de tegenpartij. Vol goede moed begon het team aan de enkelspellen. Stijn maakte er een spannende 1e set van en won deze met 25-23. Helaas kon hij de winst niet voortzetten en verloor hij zijn 2e en 3e set. Femke speelde een goede 1e set maar kon net niet winnen. Ook de 2e set was voor de dame van Veghel. Raymond en Claudia hadden het zwaar in de enkels en verloren beide in twee sets. De hoop was voor BBV 5 gevestigd op de mixpartijen. Stijn en Claudia zaten niet lekker in de wedstrijd en verloren beide sets. Bij Raymond en Femke ging het beter maar ook bij hen was de tegenpartij te sterk. Uitslag: 0-8 verloren

Overige uitslagen BBV 1 - BC Oirschot 2: 5 – 3


19 november 2017
Dames van BBV 2 zorgen voor punten

BBV 2 van de Berge Badminton Vereniging speelde afgelopen weekend tegen BC Hoeven 3. Helaas was het BBV-team niet compleet, onder andere vanwege een blessure van Shirley Vromans. Dat betekende dat de twee dames alle partijen voor hun rekening moesten nemen. Ook ontbrak één van de heren. Gelukkig was Lijbert van Driel bereid om in te vallen, zodat deze wedstrijd gewoon gespeeld kon worden. Zoals gebruikelijk startte het team met de dubbelpartijen.

Het damesdubbel werd door Maartje Frijters en Sanne Rockx in drie spannende sets gewonnen (21-13, 14-21 en 21-16). Het herendubbel werd door Patrick van de Kasteele en Lijbert van Driel helaas in twee sets verloren. Patrick verloor zijn single consequent twee keer met dezelfde stand van 7-21. Lijbert had even tijd nodig om bij de single in zijn spel te komen. In de eerste set scoorde hij slechts vijf punten, maar in de tweede set had hij de smaak te pakken en kwam hij slechts drie punten te kort om er een derde set uit te slepen. Ook Sanne moest even warmdraaien in haar single. De eerste set was duidelijk voor de tegenstander, maar in de tweede set haalde Sanne 19 punten. Helaas niet genoeg voor een derde set.

Maartje zorgde nog voor de nodige spanning bij het spelen van haar single. Ze won haar eerste set met 21-17. In de tweede set moest er nog flink gevochten worden en uiteindelijk won ze deze set met 23-21. Dat werd het tweede winstpunt voor BBV 2. Een gelijkspel behoorde nog tot de mogelijkheden. Het gemengddubbel van Maartje en Patrick leverde helaas geen punten op (11-21 en 18-21). Lijbert en Sanne verloren de eerste set en verloren helaas de tweede set nipt (21-23). Daar ging de laatste kans om via een derde set nog een winstpunt binnen te halen. Al met al heeft het team lekker gespeeld. Eindstand 2-6 verloren

Overige uitslagen

ESBV Panache 1 - BBV 1: 8-0

BC de Meppers 3 - BBV 3: 7-1

BBV 4 - BV Hoeven 5 5-312 november 2017
Eerste team Bergse Badminton Vereniging pakte tweede overwinning op rij

Na een prima overwinning vorige week thuis tegen BC Geldrop heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) een volgende overwinning weten te behalen in de tweede klasse tegen BC Veldhoven 2. Het werd 3-5 in deze uitwedstrijd.

De dames Hilde Homans en Marleen Janssen kende weinig problemen met hun opponent in het damesdubbelspel. Met de scores 2-21 en 11-21 werd het eerste punt voor het Bergse team binnengehaald. De heren hadden een moeilijkere partij. Robert Nitert en Kevin van Loon wisten de eerste set van hun partij winnend af te sluiten. Helaas konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten. Hierdoor was een derde set nodig. Deze werd helaas in het voordeel van BC Veldhoven beslist.

In het enkelspel wisten de dames beide een overwinning in twee sets binnen te slepen. Ook de heren ging goed van start en wisten hun eerste set winnend af te sluiten. Robert kon het goede spel uit de eerste set herhalen in de tweede set en pakte zo de overwinning. Kevin kon, als gevolg van een opgelopen blessure de wedstrijd niet verder naar zijn hand zetten en verloor zijn enkelpartij in drie sets.

De mixpartijen werden aangevangen met een 4-2 voorsprong voor het Bergse team. De twee mixpartijen werden keurig tussen beide verenigingen verdeeld. Hilde en Robert wonnen hun gemengd dubbelpartij in twee sets. Marleen en Kevin waren in hun wedstrijd niet opgewassen tegen de tegenstander uit Veldhoven. Daardoor werd de eindstand op 3-5 bepaald.

Door deze overwinning haakt BBV 1 weer aan bij de bovenste teams in de ranglijst. Het sterke BC Alouete uit Best heeft de koppositie stevig in handen, gevolgd door het eerste team uit Kerkdriel. Daaronder vormt zich een spannend gevecht tussen Geldrop, Panache uit Eindhoven en het eerste team van BBV om de derde plaats in de ranglijst. Op woensdagavond 29 november vervolgt BBV 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen het tweede team uit Oirschot.

Overige uitslagen

BBV 2 - BV GroeneSter 3: 2 – 6

BBV 4 - BC de Zwaluwen 6: 0 – 8

BC FST 4 - BBV 5: 7 - 15 november 2017
BBV 3 verliest nipt

In het weekend speelde BBV 3 een thuiswedstrijd tegen SV Hirundo 1 uit Lage Zwaluwe. Christa Johannes ontbrak helaas vanwege een blessure. Het herendubbel van Roland Albertema en Ted van Varsseveld ging in twee sets verloren (11-21 en 14-21. ) De heren speelden niet slecht, maar de tegenstander was echter een maatje te groot. Priscillla Pechler en Carin Snepvangers wonnen het damesdubbel na een spannende eerste set in twee sets (21-19 en 21-16). De herenenkels leverden BBV geen punten op. Jurgen de Leeuw verloor met 10-21 en 6-21. Gelukkig deden de dames het een stuk beter. Priscillla en Carin wonnen met respectievelijk 21-19, 21-11 en met 21-8, 21-16. Na zes partijen was de stand 3-3. Het kon nog alle kanten op. Mogelijk gloorde hier zelfs het eerste puntje voor BBV 3. Helaas leverde het gemengddubbel van Priscillla en Jurgen geen punten op (9-21 en 7-21). Ook Carin en Ted slaagden er niet in om nog een punt binnen te slepen (12-21 en 13-21). Jammer genoeg geen winst voor team BBV 3. Uitslag: 3 – 5 verloren.

Overige uitslagen BBV 1 - BC Geldrop 9: 7-1

SV Olympus '69 1 - BBV2: 7-1

TFS '57 4 - BBV 4: 7-1

BBV 5 - BC Oss 2: 1-729 oktober 2017
BBV 4 nog steeds ongeslagen

BBV 4 heeft zaterdag 28 oktober haar ongeslagen status weten te behouden in de lastige uitwedstrijd tegen BC Oosterhout 6. Met de derde overwinning op rij heeft het team een mooie seizoenstart. Het duel begon met de enkelspelen. De dames Adrian Verdult en Angela van Eekelen verloren helaas met duidelijke cijfers. René Reusen en Nicky Deleij wisten hun enkelspel wel te winnen. René had voor de derde keer dit seizoen een zware enkelpartij. Uiteindelijk won hij de derde set met 21 – 19 dankzij een misser van de tegenstander. Nicky had ook drie zware sets, hij won met de standen 21-18, 17-21 en 21-16. Het damesdubbel was wederom een prooi voor Oosterhout, hoewel Adrian en Angela goed partij wisten te geven. Ze komen steeds beter in hun spel en we verwachten binnenkort de eerste damesdubbel overwinning. Het herendubbel werd wel gewonnen, ondanks de kuitblessure die René op het einde van zijn enkelpartij had opgelopen. Zoals zo vaak moesten de gemengddubbels de beslissing brengen. Deze werden beide gewonnen, waarbij Angela en Nicky na een terugval in de tweede set uiteindelijk de derde set gedecideerd met 21-13 binnenhaalden. BBV 4 speelt dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling. Nicky speelt voor de eerste keer competitie en doet dat uitstekend met acht overwinningen uit negen wedstrijden. Adrian heeft bijna een jaar niet gespeeld vanwege een blessure, maar speelt nu toch drie wedstrijden per keer. Ondanks het nieuwe team is het samenspel goed, zoals blijkt uit de gemengddubbels die voor de derde keer dit seizoen zorgden voor de eindoverwinning.

Overige uitslagen BBV 1 - BC Alouette 6: 2 – 6 BBV 3 - BV GroeneSter 3: 1 – 7 BBV 5 - SCBC Reeshof 8: 0 - 88 oktober 2017
Competitieverslag BBV 5

BBV 5 ging dit weekend in Dongen de strijd aan met BC Shot 5. Het team startte met de dubbelpartijen. Het damesdubbel van Claudia Mol en Femke Castenmiller begon goed, maar het werd toch een zware wedstrijd. Uiteindelijk was te zien dat het niveau van de tegenstander beter was en ging de winst naar BC Shot. In het herendubbel van Raymond Albertema en Stijn van Loon was te zien dat BBV het moeilijk had. Voor Stijn van Loon was dit een van de eerste wedstrijden die hij speelde.

De eerste set in het enkelspel van Femke begon goed en ze liep met de score uit op de tegenpartij. Helaas kon ze deze drive niet vasthouden en verloor ze de set met 19-21. Hierbij kon je wel zien dat Femke de wedstrijd niet heeft weggegeven en dat de tegenpartij moeite moest doen om punten te scoren. Helaas werd ook de tweede set verloren door Femke.

De enkelpartijen van Claudia en van Raymond verliepen niet lekker. Beiden hadden moeite om BC Shot bij te houden. Het enkelspel van Stijn verliep goed. Door de trainingen die hij heeft gehad kon hij goed meekomen, maar ook hier ging het winnende punt naar de tegen partij.

Claudia en Stijn hadden een zware wedstrijd tijdens de mix. Ze hebben toch een paar mooie rally’s gemaakt en een aantal punten gescoord. De mix van Femke en Raymond ging in de eerste set niet soepel, maar na een mooie terugkomst in de tweede set konden ze helaas net niet winnen. Ze behaalden wel een mooie score van 20-22. In december wordt de thuiswedstrijd tegen BC Shot gespeeld. Het team gaat aan zijn comeback werken en zal er alles aan doen om dan te winnen. Eindstand: 8 – 0 verloren.

Overige uitslagen BCSV 2 - BBV 1: 0 – 8

BBV 2 - BC de Meppers 3 1 – 71 oktober 2017
Eerste team Bergse Badminton Vereniging verliest met minimale cijfers van B.C. Kerkdriel.

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft het eerste team van BBV helaas net niet de eerste thuisoverwinning in het nog prille badmintonseizoen weten te behalen. BBV 1 speelt dit jaar in de Tweede Klasse van de regionale competitie bij de Nederlandse Badminton Bond. Tegen het eerste team van B.C. Kerkdriel heeft BBV 1 zondag 1 oktober met het minimale verschil van 3-5 verloren.

Vanwege een blessure bij één van de vaste teamleden deden aan deze wedstrijd twee invallers mee. In het herendubbelspel won Robert Nitert met invaller Roland Albertma in twee sets van hun Kerkdrielse opponent. Ook het damesdubbelspel kon in twee sets in winst worden omgezet door Hilde Homans en Marleen Janssen. De dames wonnen met ruime cijfers hun partij.

In het enkelspel pakte Hilde het derde winstpunt voor het Bergse team. Robert had ook goede kansen om zijn enkelpartij winnend af te sluiten. In drie sets, waarbij twee sets in een verlenging pas werden beslist, kwam hij net enkele punten te kort om de overwinning te pakken. Marleen en invaller Iain Hall verloren in twee sets hun enkelpartij.

De mixpartijen werden aangevangen met een gelijke tussenstand van 3-3. Daardoor waren alle scenario’s nog mogelijk. Helaas werden beide mixpartijen met verlies afgesloten. Zowel het eerste mixkoppel Hilde en Robert als het tweede mixteam Marleen en Iain verloren in twee sets van hun tegenstanders uit Kerkdriel. Daardoor werd de eindstand bepaald op 3-5. Komende zondag speelt het eerste team haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Vught is BCSV 2 de volgende tegenstander.

Overige uitslagen

SV Hirundo 1 - BBV 2: 4 - 4

BBV 3 - SV Olympus '69 1: 0 – 8

BBV 5 - TFS '57 5: 0 –8


24 september 2017
Uitslagen Bergse Badminton Vereniging

Dit weekend stonden er slechts drie wedstrijden voor BBV op het programma. Door omstandigheden (o.a. blessures) is hiervan maar één wedstrijd gespeeld. Bij deze partijen streden twee teams van BBV tegen elkaar.

BBV2 speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen. Het was meteen een thuiswedstrijd tegen BBV 3. Het damesdubbel werd door Sanne Rockx en Maartje Frijters vrij gemakkelijk gewonnen met twee keer 21-11 van Carin Snepvangers en invaller Petra Touw. Ook het herendubbel werd door Patrick van de Kasteele en Michel Nederlof vrij gemakkelijk gewonnen met 21-11 en 21-16 van Ted van Varsseveld en Jurgen de Leeuw. Beide heren hebben hun enkelpartij gewonnen. De enkelwedstrijd tussen Patrick en Jurgen was een spannende driesetter, maar de winst was voor Patrick. Shirley Vromans heeft haar enkelpartij van Carin verloren. Sanne wist er wel met de winst vandoor te gaan. De mixpartij van Shirley en Michel tegen Jurgen en Petra is gewonnen met 21-16 en 21-17. Maartje en Patrick hadden het tegen Ted en Carin wat lastiger en hadden drie sets nodig om de winst naar BBV 2 te slepen. Eindstand: BBV 2 – BBV 3: 7-1.


17 september 2017
Competitie Bergse Badminton Vereniging gestart

De competitie is weer gestart bij de Bergse Badminton Vereniging (BBV). Ook dit jaar doen er vijf teams mee. Geen van de vijf teams speelt in dezelfde samenstelling als vorig jaar. De teamgenoten zullen de eerste wedstrijden nog aan elkaar moeten wennen in de (gemengd) dubbelpartijen. Hieronder een kort verslag van twee teams.

BBV 3 startte met een thuiswedstrijd tegen BC De Meppers 3. Roland Albertema bracht als enige een punt binnen. Zijn derde set wist hij nipt met twee punten verschil te winnen. De derde set van Priscilla Pechler en de derde set van Roland met Priscilla leverde helaas punten op voor de tegenstander. De kop is er af en hopelijk brengen de volgende wedstrijden meer punten op. Eindstand: BBV 3 – BC De Meppers 3: 1 – 7

Voor BBV 4 begon de competitie al op zaterdagochtend met een uitwedstrijd tegen Hoeven. De Hoevense dames waren helaas iets te sterk voor Angela van Eekelen en Rianne de Looij. De heren Nicky Deleij en René Reusen wisten hun dubbel en beide enkelspelen wel te winnen. De gemengd dubbels moesten de doorslag geven Zowel Nicky met Angela als René met Adrian Verdult wonnen die partij. Voor Nicky was het de eerste competitiewedstrijd die hij dus met 3 overwinningen besloot. Eindstand: Hoeven 5 – BBV 4 : 3 – 5

Eindstand: BBV 1 – ESBV Panache 1:4 -4