home2333‎ > ‎

Nieuws jeugd

De activiteiten en nieuwsberichtjes over de jeugdafdeling staan hier op een rijtje.
16 december 2017
Deeldiploma examens

Donderdag 15 december 2017 deden er veel jeugdleden mee aan de examens voor de deeldiploma's I en II. Bij deze examens worden de techniek en de theorie van het enkelspel getoetst. Zes jeugdleden zijn geslaagd voor deeldiploma I en vier jeugdleden behaalden deeldiploma II. Felicitaties voor deze jeugdleden. En nu verder trainen voor diploma II en III.

7-2017
Jeugd - Afsluitend ouder-kind toernooi

De jeugd had als afsluiting van het seizoen een leuk ouder-kind toernooi. Job was een van de deelnemers aan het toernooi en vertelde ons waarom hij het leuk toernooi vond:

Ik vond het als lid leuk om een paar redenen.
1. De ouders krijgen een iets beter beeld wat we tijdens de lessen oefenen.
2. Je kunt de banden met je ouders (of in mijn geval broer) versterken.
3. Je hebt lol met iedereen om je heen :-)
4. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, omdat jij als lid de ouders compenseert (niet bedoeld als belediging voor de ouders).

Tijdens het toernooi zijn er ook nog wat leuke foto's gemaakt:

Tijdens het toernooi

De tornado, met de kinderen...

... en de volwassenen

Winnares Lotte

18-02-2017

Geslaagd jeugdtoernooi

Op donderdag 2 februari hadden de jeugdleden een leuk jeugdtoernooi waarbij om de wisselbekers kon worden gestreden. Onderstaan een foto van de deelnemers.

De winnares van het toernooi met de 'Jan de Kock'-wisselbeker

En de winnaar van de Tornado

07-2016
Geslaagde afsluiting van het seizoen

Voor de jeugd vond er de laatste twee speelavonden van het seizoen een toernooi plaats. Door de jeugdleden werd er flink geknokt om de twee mooie wisselbekers mee naar huis te mogen nemen. Na elke speelronde werkten de jeugdleden hun energievoorrraad weer bij met limonade en spekjes. Daardoor kon ieder zich daarna weer optimaal inzetten.

Er waren twee winnaars van het toernooi, de zusjes Yaren en Ceren. Voor hen was er nog een extra finale. Uiteindelijk mocht Yaren van Jan de Kok de 'Jan de Kok' wisselbokaal in ontvangst nemen. Max was de winnaar van de tornado. Ook voor hem was er een mooie wisselbeker. Alle andere jeugdleden ging met een mooie medaille en een leuk prijsje naar huis.

Hieronder staan een aantal foto's van de deelnemers, de tornado en natuurlijk de prijswinnaars!

10-2015
Bergse Badmintonvereniging geeft clinics

De afgelopen weken hebben enkele spelers van het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging (Sven van den Beemt, Marleen Janssen en Vanessa Schoumacher) een achttal clinics georganiseerd op drie verschillende basisscholen in Bergen op Zoom en Halsteren. Hierbij maakten de kinderen op een leuke en sportieve manier kennis met de beginselen van het badminton. Bij de clinics kon BBV gebruikmaken van leenrackets en netten van de Fitfabriek. Ook speelde de Fitfabriek een rol bij het leggen van contacten met de basisscholen. Alle kinderen van de groepen 6, 7 en 8 werden na afloop van de clinics uitgenodigd om op donderdag 22 oktober mee te doen aan een afsluitend toernooi, samen met de jeugd van BBV. Een aantal kinderen gaf gehoor aan deze uitnodiging en door middel van verschillende spelletjes maakten zij nader kennis met badminton. Zo werden zij onder andere uitgedaagd om met ballonnen over te slaan, met hun verkeerde hand te slaan en met ingekorte rackets te spelen. Als afsluiting werd er gezamenlijk nog een spel gespeeld waarbij de kinderen telkens naar de overkant van het veld moesten rennen nadat ze de shuttle hadden geslagen.

Op een leuke kennismakingsavond met badminton hoort natuurlijk een rondje Tornado!

De spelers die de clinics hadden gegeven waren ook aanwezig om de kinderen te begeleiden bij de spelletjes. Al met al een leuke avond, waardoor we de nieuwe kinderen hopelijk weer terug gaan zien. Ook kinderen die deze avond niet aanwezig konden zijn, zijn natuurlijk altijd welkom om een keertje te komen kijken.

03-2014
Trotse bezitters deeldiploma's

Alle deelnemers van de deeldiploma's 1, 2, 3 en 4 zijn glansrijk geslaagd. Op 20 februari zijn de deelnemers van deeldiploma 2 en 3 geslaagd
en op
27 februari was het de beurt
voor de kandidaten van
deeldiploma 1 en 4.
Tijdens
een
spannende avond hebben de deelnemers laten zien wat ze konden en dat is positief beloond. Namens de jeugdcommissie van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie deeldiploma!

09-2012
Babynieuws Jeugdcommissaris!

Op 18 september zijn Shirley, onze jeugdcommissaris, en Sander de trotse ouders geworden van Tara.
Bij deze willen we hen van harte feliciteren en hopen dat ze (tussen de slapeloze nachten en poepluiers door) kunnen genieten van hun kleine meisje!

28-05-2012
Deeldiploma examenavonden jeugd

Er komende weer spannende tijden aan voor verschillende jeugdgroepen. Zowel deeldiploma 1 als deeldiploma 2 worden binnenkort afgenomen. Iedereen is uitgenodigd om de jeugdleden te komen aanmoedigen. De data zijn als volgt:

Donderdag 14 juni - Examen deeldiploma 1
Donderdag 21 juni - Examen deeldiploma 2

Iedereen sterkte met de laatste trainingen en veel succes op de 14e of de 21ste.

27-11-2011
Examen deeldiploma 3 afgenomen

Op donderdag 24 november 2011 hebben zeven jeugdleden examen gedaan voor deeldiploma 3. Ze waren erg gespannen voor deze avond en hierdoor gingen niet alle oefeningen zoals ze gehoopt hadden. Maar de trainer wist wat ze konden en hij begreep dat de spanning invloed had op de prestaties. Hij probeerde de uitslag nog wel even spannend te maken maar uiteindelijk bleek dat ze alle zeven geslaagd waren!
Bij deze nogmaals allemaal gefeliciteerd!

En hieronder staan de foto's: