Algemeen
 

 
 
  

 

 

Badminton is bij veel mensen bekend als een leuke activiteit tijdens de vakantie. Twee rackets en een shuttle is genoeg om je te vermaken.

Badminton is echter ook een sport die vertegenwoordigd is op de Olympische Spelen. Wist je dat de shuttle bij een smash een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur kan halen? (sneller kan ook, zie hiervoor de filmpjes op internet). En tijdens een stevige wedstrijd kan een speler wel 6 kilometer afleggen op de badmintonbaan. Verder weegt de shuttle die bij de sport  gebruikt word zo'n 5 gram. Dit maakt het logisch dat badminton echt een binnensport is, zodat er geen hinder is van de weersomstandigheden. 

Maar naast deze feitjes is badminton ook gewoon een leuke sport om te beoefenen. 

Bij BBV is er gelegenheid om vrij te spelen en onderling wedstrijden te spelen. Als je je techniek en conditie wilt verbeteren is er de mogelijkheid om te trainen. Deze trainingen worden op donderdagavond verzorgd voor zowel de jeugd als de senioren. En voor zowel beginnende als gevorderde spelers. Hiervoor is een gecertificeerde trainer aangesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid om in teamverband mee te doen aan de competitie. Verder kun je ook gezellig meedoen aan de verschillende toernooien die worden georganiseerd. 

Zie voor meer informatie over de verschillende activiteiten de Agenda.